Ben Askren zacielil na "Big Rigga"

Potom čo Johny Hendricks nezvládol svoj príchod ani na váženie na turnaji UFC 192, sa do neho oprel aj welterový šampión One FC Ben Askren.

Po tom čo Johny Hendricks (17 – 3) podcenil weight – cut (zhadzovanie váhy) a nechal tak Tyrona Woodleho pozerať UFC 192 s vyloženými nohami v hotelovej izbe, sa do neho pustil aj rival ešte z čias mládežníckych. A nebol to nik iný ako Ben Askren (14 – 0), šampión organizácie One FC a podľa krčmových rečí najlepší  bojovník mimo UFC. Chlapci sa nemali radi už na mládežníckych zápasníckych turnajoch a zjavne ich to neprešlo ani na staré kolená.

„Ak by som si mal vybrať jeden zápas, pričom by nezáležalo na organizácii alebo niečom inom, vybral by som si zápas s Hendricksom. Chlape, pretože je hlúpučký.  A nemám ho rád,“ ozrejmil Ben.

A že Hendricks vyparatil poriadnu blamáž. Pár dní pred vážením mal totiž nadváhu 26 lb (skoro 12 kg), čo by možno nebol problém iba pre liposukčnú kliniku. Samozrejme váhu nedal, pustil štyri výhovorky o jeho obličkovom kameni a bolo vymaľované.

Askren: „Myslíte si, že je rozumné ukázať sa s 26 librami nad limitom? Musíte byť idiot, aby ste urobili niečo také. Jasné, možno raz, dva krát to zvládol, ale určite to nie je najlepší spôsob ako riešiť veci. Buď poriadne zlenivel, alebo si myslí, že zvládne veci, na ktoré v skutočnosti nemá, alebo proste starne. Neviem, čo presne hralo rolu, ale mať o 26 libier navyše je absurdné.“

Bohužiaľ Askren je tiež pekný kvietok. Po tom, čo si neodpustil pár hádok a poznámok na adresu strýka Danu (fighteri tak volajú prezidenta UFC Danu Whita), by musela prísť pomoc zhora, aby sme tento zápas videli pod hlavičkou najprestížnejšej organizácie.

„Veľmi ma netrápi, že nebojujem v UFC. Som platený dosť dobre. Jazdím na Priuse z roku 2007, na tachometri cez 300 000 km. Nezáleží mi na peknom aute. Nemám veľa potrieb ako iný ľudia, proste nepotrebujem zarobiť milión za zápas. Ak by sa to stalo, bolo by to pekné, ale ja mám aj tak dobre rozbehnuté svoje biznisy.“

Ostáva nám iba dúfať, že si Ben a UFC nájdu spoločnú reč, alebo zápas zastreší iná organizácia, čo je tiež málo pravdepodobné. 

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Ben Askren zacielil na "Big Rigga"