Úvod dobrý, výsledok však sklamal. Slováci sa na kvalifikáciu nenaladili dobre

Slovenskí bejzbalisti.
Slovenskí bejzbalisti. (Autor: Ján Jabrocký)
Ján Jabrocký|8. júl 2024 o 17:51

Na podujatí v Prahe prehrali oba pondelkové zápasy a skončili na poslednom mieste.

PRAHA. Prvý pondelkový zápas sa pre Slovákov začal veľmi dobre, keď v prvej zmene stiahli dva body po odpaloch Mária Gotschalla a Michala Puškára.

Lenže potom sa maďarský nadhadzovač Ádám Piros rozohral k výbornému výkonu a slovenským pálkarom vo zbytku duelu povolil už iba jeden dobeh, ktorý opäť zariadil Gottschall.

Slovenský štartér Samuel Holekši odhádzal tri zmeny, v ktorých povolil iba jeden dobeh. Do štvrtej poslali tréneri na kopec Samuela Deáka.

Ten ale nedokázal udržať vedenie Slovenska, keď v dohrávke štvrtej zmeny odpálil dvojbodový homerun Američan s maďarským pasom Michael Varga.

Slováci tak opäť siahli k zmene na kopci a na dve zmeny im dodal kľud Daniel Just. V siedmej zmene ho nahradil Matej Škerlec. Ten už bohužiaľ nedokázal s obranou zahrať žiadny out a poslať zápas do extra zmien.

Maďari totiž dostali na mety prvých dvoch pálkarov, aby následne Zajzon Hází dokázal stiahnuť víťazný dobeh.

Posledný zápas na turnaji odohrali Slováci len o niekoľko desiatok minút po skončení duelu s Maďarskom proti Rakúsku.

V tomto súboji už zverenci manažéra Mateja Šišoláka od začiatku ťahali za kratší koniec, pretože súper dokázal páliť nadhody Martina Gieciho. Už po prvej zmene tak Rakúsko viedlo 3-0 a v ďalších zmenách už iba navyšovalo skóre.

Slovenskí pálkari mali v zápase mnoho kontaktov, ale nedarilo sa im nájsť medzery v obrane. Mnoho odpalov bolo dostatočne tvrdých, ale lietali skôr vysoko, než ďaleko.

S tým si obrana Rakúska dokázala poradiť. To viedlo k prehre 0-8 a Slovensko tak ani raz na Pražskom baseballovom týždni nevyhralo.

„Rakúsko malo určite navrch. Nadhod nám úplne nevyšiel. Mali na nás veľa dobrých odpalov. Máme stále slabú pálku, na ktorej musíme zapracovať, kým sa odídeme na kvalifikáciu do Srbska.

Turnaj nám ale priniesol ja pozitíva, od ktorých sa môžeme odraziť a ktoré nás posunú ďalej,“ ohodnotil posledný zápas na turnaji Martin Gieci.

„Proti Maďarsku nám nevyšlo jedno striedanie nadhadzovača. Bohužiaľ sa tým zápas zlomil a už sme ho nedokázali zvrátiť. V druhom nám už nič nevychádzalo. Mali sme pár pekných kontaktov, ktoré boli odpálené presne na chlapa.

Rakúšania boli dnes od nás jednoznačne lepší. S ostatnými to bolo tesné, chýbalo šťastie, ale títo boli lepší a nedali nám šancu,“ povedal k záverečným dvom súbojom manažér Matej Šišolák.

Slovenská reprezentácia tak zakončila Pražský baseballový týždeň na poslednom mieste a presne o dva týždne nastúpi na prvý zápas kvalifikácie o postup do elitnej kategórie Majstrovstiev Európy.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ostatné športy»Úvod dobrý, výsledok však sklamal. Slováci sa na kvalifikáciu nenaladili dobre