Beck prehral vo štvrťfinále na challengeri ATP v Heilbronne

SITA|29. jan 2010 o 16:50

Slovenský tenista Karol Beck nasadený ako šiesty prehral v piatkovom stretnutí štvrťfinále dvojhry na turnaji ATP Challenger Tour Heilbronn Open v nemeckom Heilbronne s nenasadeným Francúzom Josselinom Ouannom za 106 minút tesne 4:6, 6:3, 3:6.

HEILBRONN. Slovenský tenista Karol Beck nasadený ako šiesty prehral v piatkovom stretnutí štvrťfinále dvojhry na turnaji ATP Challenger Tour Heilbronn Open v nemeckom Heilbronne (dotácia 85 000 eur, tvrdý povrch Decoturf v hale) s nenasadeným Francúzom Josselinom Ouannom za 106 minút tesne 4:6, 6:3, 3:6.

Dvadsaťsedemročnému zvolenskému rodákovi Beckovi, momentálne 117. vo svetovom rebríčku, sa vypomstila nižšia efektivita pri premieňaní brejkbalov. Využil iba jednu zo siedmich príležitostí na prerazenie súperovho podania, pričom v prvom sete mal štatistiku 0/5.

Zverenec Jána Krošláka v ňom stratil servis na 1:3 a už nezvládol obrat. V druhej časti Beck sám odskočil brejkom na 3:1 a napokon si vynútil rozhodujúce dejstvo, do ktorého vstúpil brejkbalom. Zostalo však pri ňom a po chvíli prehrával niekdajší 36. muž renkingu s Ouannom (127.) o tri gemy. Manko už nezmazal.

Súper nastrieľal 17 es, Beck 12, ale popri tom urobil 5 dvojchýb. Slovákovi sa nepodarilo aspoň obhájiť vlaňajší prienik do miestneho finále. Odnáša si 20 bodov do počítačového poradia a šek na 2480 eur.

V piatok sa vo štvrťfinále dvojhry ešte predstaví Dominik Hrbatý. Tridsaťdvaročný Bratislavčan si medzi najlepšími ôsmimi premiérovo v kariére zmeria sily s kazašským reprezentantom Andrejom Golubevom (131., vlani v auguste bol na 56. priečke).

Dvojhra - štvrťfinále:

Josselin Ouanna (Fr.) - Karol Beck (6-SR) 6:4, 3:6, 6:3

Andrej Golubev (Kaz.) - Dominik Hrbatý (SR) 7:6 (5), 6:3

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Beck prehral vo štvrťfinále na challengeri ATP v Heilbronne