Slovák na sklonku kariéry mieri do Ruska. Tešíme sa na jeho návrat, tvrdí manažér

Kylu Kuric v drese Zenitu.
Kylu Kuric v drese Zenitu. (Autor: Twitter zenitbasket)
Martin Kozinka|29. jún 2023 o 10:53

Naturalizovaný slovenský basketbalista sa vracia do ruského klubu.

BRATISLAVA. Naturalizovaný slovenský basketbalista Kyle Kuric podpísal dvojročnú zmluvu s ruským klubom Zenit St. Petersburg.

V auguste tohto roka oslávi 34. narodeniny, takže by to malo byť jeho posledné pôsobisko v kariére.

“Basketbalový klub Zenit s radosťou víta späť v tíme Kylea Kurica, hráča, ktorý je pre našich fanúšikov dobre známy. Americký rozohrávač podpísal zmluvu na dve sezóny,” napísal klub na svojom webe, pričom jeho slovenský pôvod spomenul až v závere správy.

“Kuric patrí medzi najlepších strelcov v Európe,” vysvetlil generálny manažér celku z Petrohradu Alexandr Tserkovny. “Keď opustil Zenit, každý nováčik na jeho pozícii bol s ním porovnávaný fanúšikmi a expertami. Teším sa z jeho návratu,” dodal.

“Trocha krvavých peňazí pred koncom kariéry nikdy nikomu neuškodí, či?” napísal fanúšik na sociálnu sieť Twitter.

Naposledy pôsobil v španielskej Lige Endesa, kde strávil päť sezón a obliekal dres Barcelony. S katalánskym klubom sa stal dvakrát ligovým šampiónom, naposledy pred týždňom, keď jeho “blaugranas” zdolali Real Madrid presvedčivo 3:0 na zápasy.

Okrem toho s tímom vyhral trikrát ligový pohár a posledné tri sezóny sa dostal vždy do prestížneho FinalFour EuroLigy. Barcelona však ani raz netriumfovala.

Američan so slovenskými koreňmi sa osvedčil ako skvelý strelec spoza perimetra.

Dokonca dvakrát patril do prestížnej spoločnosti hráčov, ktorý v Eurolige priemerovali štatistiky 50-40-90 (percentuálna úspešnosť streľby z poľa - spoza perimetra - z čiary trestného hodu).

V ruskom Zenite už raz pôsobil. Bolo to v sezóne 2017/18, po ktorej smerovali jeho kroky do Španielska.

Počas spomínanej sezóny priemeroval 15,7 bodu, 3,1 doskoku a 1,7 asistencie na zápas. Bola to jeho najproduktívnejšia sezóna v kariére.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Slovák na sklonku kariéry mieri do Ruska. Tešíme sa na jeho návrat, tvrdí manažér