Dončič: Je to moja vina. Tituly vyhráva obrana, čo chýba Dallasu?

Luka Dončič.
Luka Dončič. (Autor: TASR/AP)
Martin Kozinka|5. apr 2023 o 07:35

Mala to byť ich vrcholná sezóna, dnes uvažujú, že ju predčasne zahodia kvôli draftu.

DALLAS. Pred februárovým zápasom hviezd NBA mal Dallas 96-percentnú šancu dostať sa do play off. Dnes je ich šanca úbohých šesť percent.

Z posledných 22 zápasov vyhrali iba šesť. Mavericks sedia na 11. mieste v Západnej konferencii, jednu priečku od predkola play in.

Do konca základnej časti ich čakajú už len tri zápasy. Musia sa navyše spoliehať aj na ostatné výsledky, ak si chcú predĺžiť sezónu.

Ak by sme hodnotili prácu tímov počas posledného leta ako na vysokej škole, Dallas by dostal známku Fx.

Jediné čo sa mu “podarilo”, bolo priviesť do tímu kontroverzného Kyrieho Irvinga. Na rozohrávke tak vzniklo zaujímavé duo.

Irving, hráč, ktorého viac zaujímajú teórie o plochej Zemi či antisemitské filmy a Luka Dončič, hráč, ktorý je za posledné obdobie známejší za svoje skuvíňanie u rozhodcov než svoj basketbalový talent.

Kyrie Irving a Luka Dončič.
Kyrie Irving a Luka Dončič. (Autor: TASR/AP)

Chyba je v obrane, tvrdí Dončič

S príchodom Irvinga do Dallasu sa síce bodovo zlepšil útok, ale prudko sa zhoršila obrana.

„Nemyslím si, že ofenzíva je problém, vždy som to hovoril. Je to naša defenzívna časť hry,” priznala pre ESPN hviezda Mavericks Dončič.

Obetovať solídneho obrancu Doriana Finneyho-Smitha, kvalitného rozohrávača Spencera Dinwiddieho a budúci výber v prvom kole draftu za Irvinga, ktorý odohrá v tíme pár zápasov do konca sezóny, bola hlúposť od prvej chvíle.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Dončič: Je to moja vina. Tituly vyhráva obrana, čo chýba Dallasu?