Baranka: Toto víťazstvo mi ani nechutí. Som rád iba kvôli fanúšikom

Slovanisti si užili aplauz zaplnených tribún.
Slovanisti si užili aplauz zaplnených tribún. (Autor: SITA)
Sportnet|22. feb 2015 o 20:18

Točíme sa piati obrancovia, chodíme na ľad unavení, z ľadu ešte unavenejší, hovorí obranca Slovana.

BRATISLAVA. Pred zápasom dúfali, že ich bude veľký favorit šetriť. Báli sa výprasku. Napokon však hokejisti Slovana Bratislava zdolali v zápase KHL silný Petrohrad 5:2.

Len s piatimi obrancami a tromi útokmi sa domáci vypli k obetavému výkonu a potešili fanúšikov. Štadión bol takmer vypredaný.

"Petrohradčania si zrejme mysleli, že nám dajú dva-tri rýchle góly a bude po zápase. Asi nás trochu podcenili," vravel útočník Ladislav Nagy.

"Atmosféru sme si užili. Máme najlepších fanúšikov v súťaži, bola by veľká škoda, ak by sme nepokračovali v KHL," doplnil.

Tri body nič neznamenajú

Slovan viedol už 3:0, v závere súper znížil na rozdiel gólu, pri jeho power play však poslali puk do prázdnej bránky Nagy aj obranca Ivan Baranka.

"Škoda, že tie tri body nič neznamenajú," povzdychol si skúsený zadák. Slovanu sa proti Petrohradu darí, favorita zdolal pred vyše mesiacom aj na jeho ľade 2:1 po nájazdoch.

"Iné mužstvá, podstatne nabitejšie ako my, majú problém zdolať Petrohrad. Nám sa to podarilo v krátkom čase hneď dvakrát. Sme na nich špecialisti, ale oni budú hrať play off a my nie," rozoberal Baranka.

Unavení a unavenejší

Priznal, že v oklieštenej zostave sú zápasy veľmi fyzicky náročné. "Je nás málo, miestami to vyzerá, že ťaháme nohy na ľade. Točíme sa piati obrancovia, chodíme na ľad unavení, z ľadu ešte unavenejší," opisoval.

"Aspoň je vidno, že sme to nezabalili. Dali sme do toho všetko a odvďačili sa fanúšikom. Ak mám hovoriť za seba, mne už to víťazstvo ani nechutí, som rád iba kvôli fanúšikom," doplnil.

Domácim zložil poklonu aj kouč Petrohradu Vjačeslav Bykov. "Slovan dal do hry viac srdca, ukázal viac emócií a preto zaslúžene vyhral," povedal.

V utorok proti Jokeritu

Svojich hráčov pochválil aj Matikainen. "Moji hráči si zaslúžia uznanie za to, ako dnes hrali a ako sa popasovali s náročnou situáciou," vravel.

Jeho tím pretrhol sériu siedmich prehier, nič to však nemení na fakte, že v Západnej konferencii obsadí poslednú 14. priečku.

Slovan čaká už iba posledný zápas v základnej časti, v utorok privíta Jokerit Helsinki.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Baranka: Toto víťazstvo mi ani nechutí. Som rád iba kvôli fanúšikom