Babík s Göncim sa pripravujú v izolácii, 4. miesto výborné

TASR|21. aug 2004 o 10:46

Atény 21. augusta (TASR) - Bronzové ťaženie slovenského strelca Jozefa Gönciho na strelnici v Markopoulo malo v piatok takmer druhý diel a aj keď nakoniec ...

Atény 21. augusta (TASR) - Bronzové ťaženie slovenského strelca Jozefa Gönciho na strelnici v Markopoulo malo v piatok takmer druhý diel a aj keď nakoniec v ľubovoľnej malokalibrovke na 60 rán o medailu predposledným výstrelom v semifinále prišiel, spokojný bol nielen on, ale i jeho "duševný" tréner Martin Babík.

Psychológ, ktorý už s dvojnásobným bronzovým medailistom z Atlanty a Atén spolupracuje celý olympijský cyklus, upozornil, že 4. miesto si treba vážiť rovnako ako medailu. "Samozrejme, že štvrté miesto najviac bolí, lebo bedňa by bol vynikajúci výsledok. Ale aj tak si myslím, že na to, že sme od tejto disciplíny nič nečakali, je štvrtá priečka výborná. Veď Jozef strieľal v konkurencii v podstate špecialistov ležačkárov," zdôraznil Babík a pokračoval: "Strieľal vzduchovku, teraz toto a už v nedeľu ho čakajú ďalšie preteky. Je všestranný a tam sa musí rátať s tým, že nemôže ísť na maximum vo všetkých pretekoch. Ale ja si myslím, že ten výkon je famózny - v dvoch vystúpeniach tretie a štvrté miesto, to je výborné."

Deň pred súťažným vystúpením sa dvojica úplne uzavrela pred okolitým svetom, novinárov zúfalo snažiacich sa dovolať na mobil nevynímajúc. "Tak sme sa s Jožkom dohodli, že potrebujeme byť nerušení a sami. Navyše sme mali veľa práce v príprave pred pretekmi. Priznám sa, že som nechcel mať telefón vypnutý celý deň, ale zabudol som na to. Na druhej strane je možné, že niečo také zopakujeme aj pred jeho posledným vystúpením," naznačil podobný postup aj pred ľubovoľnou malikalibrovkou 3x40 Babík.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Babík s Göncim sa pripravujú v izolácii, 4. miesto výborné