ANKETA: Hamšík, Weiss či niekto iný? Vyberte najlepšieho hráča Slovenska

Marek Hamšík (v bielom) bol najlepší hráč slovenského tímu.
Marek Hamšík (v bielom) bol najlepší hráč slovenského tímu. (Autor: SME - GABRIEL KUCHTA)
Sportnet|15. jún 2016 o 16:12

Slovensko vyhralo vo svojom druhom zápase na ME nad Ruskom.

BRATISLAVA. Slovenskí futbalisti opäť v hre o postup do osemfinále majstrovstiev Európy.

Vo svojom druhom zápase v základnej B-skupine zdolali Rusko 2:1 a získali prvé tri body na šampionáte. V tabuľke sú na druhom mieste za Walesom, ktorý má takisto tri body a k dobru štvrtkový zápas proti Anglicku. V prospech Walesu hovorí víťazstvo vo vzájomnom zápase nad Slovenskom 2:1.

Súboj s Ruskom začal tím trénera Jána Kozáka opatrne. Súper mal prevahu, viacero sľubných akcií však nedotiahol do gólového konca.

V čase rastúceho ruského tlaku však udreli Slováci. Marek Hamšík poslal z vlastnej polovice skvelú prihrávku za obranu súpera na rozbehnutého Vladimíra Weissa. Ten si zasekol dvojicu ruských obrancov a s prehľadom obstrelil brankára Akinfejeva. Celá akcia trvala len niekoľko sekúnd.

Potom individálne prenikol Hamšík, ale z hranice šestnástky pálil vedľa bránky.

Vynahradil si to však tesne pred polčasovou prestávkou. Weiss nečakane rozohral rohový kop nakrátko na Hamšíka a nepozorná ruská obrana sa už nestihla sformovať. Hamšík sa uvoľnil a hoci pálil z veľkého uhla, Akinfejev proti jeho strele nemal šancu - 2:0.

V druhom polčase sa Slováci zväčša bránili a v 81. minúte nechali v šestnástke voľného Glušakova, ktorý hlavou znížil. Napriek tlaku však už Rusi ďalší gól nepridali.

Posledný zápas v základnej skupine Slovákov čaká v pondelok proti najväčšiemu favoritovi skupiny Anglicku.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»ME vo futbale»ANKETA: Hamšík, Weiss či niekto iný? Vyberte najlepšieho hráča Slovenska