S dievčatami tvoríme skvelú partiu, je tu čas ukázať sa. Držte nám palce!

Alica Moravčíková
Alica Moravčíková (Autor: FIBA)
Alica Moravčíková|14. jún 2023 o 23:45

Z dejiska ME píše basketbalistka Alica Moravčíková.

Bol to príjemný pocit, keď sme vo februári pred zaplnenou Diplomat arénou v Piešťanoch oslavovali s fanúšikmi postup na majstrovstvá Európy.

Teraz je čas ukázať sa na najväčšej scéne, na ktorej sa Slovensko celkom pravidelne predstavuje.

Z ME basketbalistiek 2023 bloguje pre Sportnet slovenská reprezentantka Alica Moravčíková

Naša štvortýždňová príprava je na konci a pred nami je vrchol, na ktorý sa všetci tešíme. 

V priebehu uplynulých troch týždňov sme odohrali po dva zápasy proti súperkám z Izraela, Lotyšska a Česka. Zaujímavé je, že vždy nám lepšie vyšiel druhý z dvoch zápasov. Na šampionáte však už nebude priestor na opravu. Od prvej sekundy musíme vydať zo seba všetko.

Utorok patril niekoľkohodinovej ceste autobusom do slovinskej Ľubľany a úvodnému zoznamovaniu s miestom, na ktorom sa, verím, zdržíme čo najdlhšie.

Usporiadatelia ukázali príkladnú starostlivosť a všetky baby potešilo prekvapenie od FIBA – Swarovského retiazka na ruku.

Potom už prišli na rad aj tréningové povinnosti. Na úvod sme sa v obrovskej a modernej aréne Stožice zoznámili s tréningovou halou, ktorá sa nachádza v rovnakej budove priamo pod hlavnou halou.

Obrovský labyrint miestností by dal zabrať aj tým, ktorí halu dôverne poznajú. Našťastie, celý čas je s nami nesmierne ochotný a komunikatívny Slovinec Rok.

Večer sme ožili pred oficiálnym fotením, ktoré absolvoval každý tím. Hudba a hra so svetlami uvoľnili trochu atmosféru, ale zároveň sme nezabudli, čo nás čaká.

To sme my. Pripravené vydať zo seba na palubovke všetko.
To sme my. Pripravené vydať zo seba na palubovke všetko. (Autor: SBA)

Stredajší dopoludňajší tréning sa už niesol v dôležitom predzápasovom duchu. Konečne sme si vyskúšať hlavnú halu a nastaviť sa na nezvyčajný čas zápasu. Prvý zápas proti Maďarsku hráme vo štvrtok od 12.00.

Zápasová príprava však nespočíva len z tréningu na palubovke. Musíme sa pripraviť aj takticky. S tým nám pomáhajú tréneri, ktorí nám ukážu silné a slabšie stránky hráčok súpera a systém hry.

Eurobasket 2023

Slovensko - Maďarsko, štvrtok od 12.15, naživo na RTVS šport

V Slovinsku hrám na druhých majstrovstvách Európy. Prvé som si zažila v čase covidu, kde sme boli vo Valencii zavreté v hoteli a v hale. Teším sa, že tu budú na tribúnach opäť fanúšikovia a zažijem pravú atmosféru majstrovstiev.

S dievčatami tvoríme skvelú partiu, ktorá to ťahá spolu už niekoľko rokov. Chceme to predať aj na palubovke. Preto dúfam, že do Slovinska nás príde povzbudiť čo najviac ľudí. Alebo si pozrú naše zápasy v televízii.

Držte nám palce!

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»S dievčatami tvoríme skvelú partiu, je tu čas ukázať sa. Držte nám palce!