Na lavičke tímu NHL sedel amatér z univerzity. Môže za to platový strop

Alexander Bishop pred zápasom.
Alexander Bishop pred zápasom. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|17. okt 2021 o 10:30

Alexander Bishop sa v minulosti pokúšal preraziť do NHL.

TORONTO. Brankárska jednotka Toronta Maple Leafs Jack Campbell mal v nočnom zápase NHL na striedačke nového kolegu. Tím NHL musel zháňať náhradu za zraneného Čecha Petra Mrázka z posledného zápasu.

Klub však narazil na problém pre obmedzenia s platovým stropom, a tak z farmy v AHL nemohol povolať ďalšieho brankára.

Vedenie Toronta preto uzavrelo amatérsky skúšobný kontrakt s 24-ročným brankárom Torontskej univerzity Alexanderom Bishopom, aby mohol ísť aspoň na lavičku.

Bishop v rokoch 2014-2017 pôsobil v juniorskej súťaži QMJHL, ale do NHL sa nepresadil.

"Posielali sme mu podporné správy, aby sa nebál a cítil sa dobre. Náš tím je o jednote, bojujeme jeden za druhého," povedal útočník Toronta Wayne Simmonds.

"Mal som šťastie, že som to mohol zažiť. Bol to obrovský zážitok. Pred zápasom som bol veľmi nervózny, ale podporila ma rodina, kamaráti a, samozrejme, všetci hráči Maple Leafs, ktorí boli veľmi milí," povedal Bishop na tlačovke po zápase.

Víťazstvo Toronta 3:1 nad Ottawou vychytal brankár Campbell dvadsiatimi úspešnými zásahmi. Skóre uzavrel prvým gólom v torontskom drese Michael Bunting.

"Je to moment, na ktorý nezabudnem do konca života. Vyrastal som v Scarborough, neďaleko od Toronta a Maple Leafs bol od malička môj najobľúbenejší tím. Streliť gól pred touto kulisou za Toronto je niečo úžasné. Splnil sa mi sen," povedal útočník, ktorý do Toronta prišiel z Arizony Coyotes. 

Ďalšie góly Toronta pridali Alexander Kerfoot a spomínaný Simmonds. Za Ottawu skóroval na konci druhej tretiny v presilovej hre Josh Norris.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Na lavičke tímu NHL sedel amatér z univerzity. Môže za to platový strop