Zreľák chce zabojovať o EURO, opustil Norimberg a našiel si nový klub

Adam Zreľák.
Adam Zreľák. (Autor: TASR)
Sportnet|11. feb 2021 o 17:30

Slovenský útočník bude hrať v Poľsku.

AKTUALIZOVANÉ O 18:07

POZNAŇ. Slovenský futbalový reprezentant Adam Zreľák opustil nemecký druholigový klub 1. FC Norimberg a v kariére bude pokračovať vo Warte Poznaň.

S nováčikom poľskej Ekstraklasy podpísal zmluvu do konca roka s opciou na predĺženie do júna 2023.

"Na základe rozhovorov so športovým riaditeľom som zistil, že Warte na mne skutočne záleží. Moja zmluva v Norimbergu by sa v lete aj tak skončila, takže som sa rozhodol zmeniť klub už teraz," uviedol Zreľák pre klubový web.

Dvadsaťšesťročný útočník zasiahol v aktuálnej sezóne iba do piatich súťažných zápasov, dohromady strávil na ihrisku len 57 minút.

"Chcem hrať a dávať góly, preto som prijal ponuku Warty," priznal bývalý hráč Ružomberka, Slovana Bratislava či Jablonca.

"S Adamom a Norimbergom sme sa rozprávali veľmi dlho, napokon sme dosiahli dohodu, z čoho sme veľmi šťastní," uviedol športový riaditeľ Warty Robert Graf.

"Dúfame, že Adam posilní konkurenciu na pozícii hrotového útočníka," doplnil.

Zreľákovi by prestup mohol napomôcť v tom, aby si vybojoval miestenku v nominácii reprezentačného trénera Štefana Tarkoviča na blížiace sa majstrovstvá Európy (12. jún - 12. júl).

Adam Zreľák

útočník


Klubová kariéra

  • 2013 - 2014 Ružomberok (66 zápasov/15 gólov)
  • 2015 - 2016 Slovan Bratislava (56/15)
  • 2016 - 2017 Jablonec (5/2)
  • 2017 - 2021 Norimberg (50/5)
  • 2021 - ???? Warta Poznaň

Zreľák a jeho odkaz fanúšikom Norimbergu

"Drahí fanúšikovia, po takmer štyroch rokoch s ťažkým srdcom opúšťam klub. Prežil som s vami veľa nádherných okamihov - najmä postup do Bundesligy v roku 2017! Ale boli aj ťažké obdobia, počas ktorých som vždy dostával podporu od ľudí v klube aj v meste. Moja rodina sa tu cítila veľmi dobre a Norimberg ostane navždy v našich srdciach. Chcel by som poďakovať všetkým fanúšikom, spoluhráčom aj zamestnancom klubu. Každú sekundu som robil všetko pre Norimberg. Klubu držím prsty a želám mu skorý návrat do Bundesligy."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2021»Zreľák chce zabojovať o EURO, opustil Norimberg a našiel si nový klub