Boston otočil zápas za 27 sekúnd, Černák súperov nešetril

Hokejista Bostonu Brad Marchand (v strede) sa teší z gólu.
Hokejista Bostonu Brad Marchand (v strede) sa teší z gólu. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|6. feb 2021 o 06:45

Brankár Jaroslav Halák zostal na striedačke.

NEW YORK. Hokejisti Bostonu Bruins vyhrali tretí zápas v sérii a v tabuľke Východnej divízie poskočili na prvé miesto. V priamom súboji o lídersku pozíciu zdolali Philadelphiu Flyers na jej ľade tesne 2:1. 

Domáci sa síce v 27. sekunde tretej tretiny dostali do vedenia zásluhou Jamesa van Riemsdyka, ale následne o svoj náskok prišli. V rozmedzí 27 sekúnd otočili duel v prospech Bostonu Brad Marchand a Sean Kuraly. 

Slovenský brankár Jaroslav Halák tentokrát šancu nedostal a sledoval ďalší dobrý výkon Tuukku Raska. Fínsky gólman hostí si pripísal na konto 23 úspešných zákrokov a dosiahol úspešnosť 95,8%.

Jubilejný 1000. zápas za Boston odohral jeho kapitán Patrice Bergeron. V historickej tabuľke sa zaradil za Raya Bourqua (1518) a Johnna Bucyka (1436).

Černák tvrdo narazil súpera 

Z víťazstva sa tešil aj Erik Černák, ktorého Tampa Bay zdolala Detroit 3:1. Naďalej platí, že obhajca Stanleyho pohára v aktuálnom ročníku nestratil doma ani bod. 

Slovenský obranca odohral viac než 20 minút, dosiahol jeden plusový bod a dvakrát vystrelil na bránku súpera. Okrem toho jednoznačne dominoval v štatistike bodyčekov, ktorých si v zápase pripísal až sedem. 

Černák bol aj aktérom situácie v tretej tretine, keď zozadu tvrdo narazil na mantinel centra domácich Sama Gagnera, ktorý zápas nedohral. Bol to však čistý súboj a arbitri slovenského obrancu nevylúčili.

"Tampa celkovo v tretej tretine pritvrdila, ale dovtedy sme im v tejto činnosti boli zdatný súper. Musíme sa pozerať dopredu a nájsť recept, ako začať vyhrávať," povedal pre nhl.com tréner Detroitu Jeff Blashill.

Marleau má na dosah Jágra 

Na debakel bolo zarobené v Las Vegas, kde domáci viedli v polovici zápasu nad Los Angeles 5:0. Napokon však už ďalší gól nestrelili, naopak dvakrát inkasovali.

Blysol sa kanadský obranca Nicolas Hague, ktorý otvoril skóre a následne prihral na ďalšie dva góly. Tri asistencie zase dosiahol Max Pacioretty. 

Uspeli aj hráči San Jose, ktorí zdolali Anaheim 5:4 po samostatných nájazdoch.

Na duel s poradovým číslom 1732 nastúpil v základnej časti NHL útočník "žralokov" Patrick Marleau. V počte odohraných stretnutí sa zaradil na tretie miesto, pričom na Jaromíra Jágra stráca iba jeden duel. 

Rekordérom je v tomto smere Gordie Howe s 1767 štartmi.

NHL - základná časť: 

Philadelphia – Boston 1:2 (0:0, 0:0, 1:2)

Góly: 41. J. van Riemsdyk (E. Gustafsson, Giroux) – 53. Marchand (Pastrňák, McAvoy), 53. Kuraly (Bjork, Krejčí)

Tampa Bay – Detroit 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)

Góly: 14. Maroon, 38. Goodrow (Rutta, B. Point), 60. Goodrow (Coleman, McDonagh) – 10. Namestnikov (Zadina, Merrill)

/Erik Černák (Tampa Bay) odohral 20:11 min, jeden plusový bod, dve strely na bránku, dve zblokované strely, sedem "hitov"/ 

Florida – Nashville 2:1 (0:1, 2:0, 0:0)

Góly: 26. Barkov (Verhaeghe, Tippett), 36. Verhaeghe (Barkov, Weegar) – 5. Sissons (Josi, Ellis)

Las Vegas – Los Angeles 5:2 (3:0, 2:0, 0:2)

Góly: 1. Hague (Pacioretty, Stone), 10. Stone (Pacioretty, Theodore), 11. Marchessault (W. Karlsson, Hague), 22. W. Karlsson (Marchessault, Hague), 28. Glass (W. Karlsson, Pacioretty) – 48. Wagner (D. Brown, O. Maatta), 54. D. Brown (Kopitar, A. Kempe)

Anaheim – San Jose 4:5 sn (0:1, 3:0, 1:3 - 0:0, 0:1)

Góly:  31. Henrique (Terry, D. Grant), 34. Terry (Fowler, D. Grant), 39. Comtois (Rakell), 51. Comtois (H. Lindholm, Rowney) – 13. Nieto (Sörensen, Chmelevski), 41. Couture (Burns, E. Kane), 43. E. Kane, 49. Burns (Donato), rozhodujúci nájazd Donato.


Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Boston otočil zápas za 27 sekúnd, Černák súperov nešetril