SÚŤAŽE

„Sezóna bola Armagedon, ale zároveň najúspešnejšia v mojej kariére,“ hovorí Gabriel Rick

Gabriel Rick, Martin Zdráhal a Peter Kozár sa tešia z majstrovského titulu.
Gabriel Rick, Martin Zdráhal a Peter Kozár sa tešia z majstrovského titulu. (Autor: SK Interobal Plzeň)
7. jún 2021 o 10:15

Fantastickú, aj keď neuveriteľne náročnú sezónu, prežil Gabriel Rick. S národným tímom Slovenska sa tešil z postupu na EURO 2022 a jeho SK Interobal Plzeň, spoločne s ďalšími Slovákmi – Petrom Kozárom a Martinom Zdráhal, vyhral taktiež historický majstrovský titul. Ročník 2020/21 preto ani nemohol pre Ricka skončiť lepšie.

Gabriel Rick s majstrovskou trofejou.
Gabriel Rick s majstrovskou trofejou. (Autor: SK Interobal Plzeň)

Čo pre teba znamená titul s Plzňou?

Každú sezónu mám ja osobne najvyššie ciele, ale čo sa týka tohto titulu, tak som nikdy nenastupoval do série ako “outsider”, takže o to viac si to vážim a keď sa na to pozriem spätne, určite tento titul patrí medzi najťažšie.

Čo podľa teba rozhodlo o titule? Čo bolo kľúčové?

Podľa mňa prvom rade rozhodlo srdiečko a chcenie celého tím. Potom individuálne výkone Vahalu a Vnuka a samozrejme, že sme mali aj šťastie, ale odvážnemu šťastie praje.

Aké boli oslavy?

Oslavy boli veľmi ťažké a dlhé, ale to svedčí o váhe tohto titulu a o tom, čo pre nás znamená. Oslavy boli každopádne výborné.

Finále ste vyhrali jednoznačne 3:0 proti silnému Chrudimu. Očakávali ste, že to môže byť až tak jasné?

Nikto z nás a ani nikto z futsalovej komunity, by nikdy nepovedal, že vyhráme 3:0 na zápasy. Práve, že nám nikto neveril, že vyhráme titul a to nás hnalo vpred.

Aká bola celá sezóna z tvojho pohľadu?

Hodnotiť sezónu budem od januára. Celý ročník bol proste Armagedon. Bolo to neuveriteľne ťažké a náročné. Keď k tomu pridáme aj reprezentáciu, tak sme v jednom momente za 22 dní odohrali 9 zápasov a k tomu ešte cestovali na reprezentačné zrazy, keďže sme mali dvojzápas proti Grécku. V klube sme ani prakticky nemali kedy trénovať. Náš cyklus bol predzápasový tréning – zápas – pozápasový výklus (ľad) a hneď zase na ďalší zápas. Bol to jeden neskutočný kolotoč a som veľmi rád, že sme to zvládli. Hlavné bolo, že nikto nemal žiadne vážne zranenie.

Čo znamená titul pre plzenský klub a mesto?

Je to historický titul pre Plzeň. Myslím si, že v meste má prehľad o všetkých športoch ako futbal, hokej, hádzaná, futsal... strašne veľa ľudí, takže som rád, že pri tomto titule sme mohli byť aj my Slováci. Pre Plzeň a hlavne pre našich prezidentov, je to niečo neopísateľne a je to hlavne vďaka nim, lebo nám spravili podmienky, ktoré sú len málokde, takže tento titul znamená veľa.

Veľkú rolu pri zisku titulu zohrala aj partia?

V Plzni je strašne ťažko sa udržať, pretože kabína je dosť špecifická a domáci hráči vám nedajú nič zadarmo, no postupom času sme si našli k sebe cestu a začali nás brať za svojich. V play-off sme ukázali, že sme jeden tím.

Kde v kariérnych úspechoch radíš titul s Plzňou?

Pre mňa je každý titul rovnaký, ale na tento určite nikdy nezabudnem.

Vzhľadom na to, že ste s reprezentáciou postúpili na EURO, tak sezóna asi nemohla skončiť lepšie. Je tak?

Čo sa týka sezóny, tak určite je to najúspešnejšia sezóna za moju kariéru.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: