Návrat na Ibizu je pre Karpiaka motiváciou, cieľom dostať sa do najvyššej súťaže

11. aug 2024 o 12:46

Slovenský reprezentačný brankár Marek Karpiak sa po roku vracia do veľmi dobre známeho prostredia.

V sezóne 2022/23 pomohol španielskej Ibize postúpiť do druhej najvyššej súťaže a teraz sa dohodol na opätovnom pôsobení v tomto tíme.

Spomínaný ročník začínal v prestížnej Lige Nacional, teda najlepšej lige sveta. Real Betis mu ponúkol pozíciu dvojky, no nakoniec aj zasiahol do niekoľkých stretnutí. Následne druhú polovicu ročníka odohral už v ostrovnom tíme, kde ako opora mužstva oslavoval postup z tretej ligy.

Účastník európskeho šampionátu 2022 naposledy chytal za bratislavskú Pinerolu. „S Ibizou som bol v kontakte už v zime, ale nedotiahlo sa to. Dohodli sme sa, že to začneme riešiť hneď v lete. S agentom a trénerom sme sa zhodli na podmienkach, takže viac-menej som o návrate vedel už skôr,“ prezradil Karpiak.

Marek Karpiak na Majstrovstvách Európy v Holandsku 2022.
Marek Karpiak na Majstrovstvách Európy v Holandsku 2022.

Vracia sa teda do dobre známeho prostredia. „Presne toto je veľká výhoda. Idem naspäť, takže viem, aké sú tam podmienky, zázemie, tréner, hráči a tak ďalej. Bude to iné v tom, že okúsim druhú ligu, čo bude o niečo inom ako tretia najvyššia súťaž, ktorú som hral predtým,“ uvedomuje si.

„Mám tam veľa bývalých spoluhráčov. Síce veľa z nich odišlo, ale mnohí aj ostali. Cez tento rok sme boli v kontakte, písali sme si,“ pokračoval Karpiak.

Ibiza postupne zvyšuje ambície a to sa mu páči. Čo som sa rozprával s trénerom aj agentom, tak klub má ambície ísť o dva roky bojovať o postup do najvyššej súťaže. V novej sezóne chceme byť konkurentom pre všetky tímy a držať sa čo najvyššie v tabuľke, pokračuje.

Návratom do Španielska zároveň bude bojovať o prípadný angažmán v Lige Nacional. „Je to cieľ, motivácia a inšpirácia bojovať o návrat do najvyššej súťaže. Veľmi sa na to teším. Druhá liga je veľmi ostro sledovaná trénermi, agentmi aj ďalšími ľuďmi a je jednoduchšie sa z nej posunúť smerom nahor, no najdôležitejšie sú výkony, ktoré budem predvádzať a ako pomôžem mužstvu. Je to iba na mne,“ uvedomuje si.

Posledná sezóna pre neho nebola ľahká, ale Karpiak si z toho odnáša len to pozitívne. „Úprimne musím povedať, že to bol ťažký rok, pretože som si zvykol na nejakú úroveň a spadol som naspäť nižšie, čo ma trochu zabrzdilo, ale do života športovca patria aj takéto chvíle. Pozerám sa však už len pozitívne na to, že sa vraciam do Španielska a verím, že sa budem zlepšovať, robiť správne veci, aby som sa dostal čo najvyššie,“ odhodlane dodal Marek Karpiak.

Brankár Marek Karpiak v najcennejšom drese - slovenskej futsalovej reprezentácie.
Brankár Marek Karpiak v najcennejšom drese - slovenskej futsalovej reprezentácie.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: