Správy

VIDEO: Galád pred zápasom v Turecku: "Chceme pripraviť hráčov na vážne zápasy“

Emília Gerzaničová|2. mar 2014 o 01:00

SENEC (SFZ) - Reprezentácia Slovenska do 21 rokov sa zišla dnes (2.3) v Senci pred odletom do Turecka

SENEC (SFZ) - Reprezentácia Slovenska do 21 rokov sa zišla dnes (2.3) v Senci pred odletom do Turecka

V stredu 5. marca nastúpia zverenci trénera Ivana Galáda proti seniorskému B-tímu Turecka v rámci Chalange Cup-u. Na zraze v hoteli Senec chýbala z pôvodnej nominácie dvojica Dobrivoj Rusov – Albert Rusnák. Prvý zostáva doma po dohode s trénerom Galádom, v najbližších dňoch očakáva prírastok do rodiny. Záložníka FC Birmingham, Alberta Rusnáka vyradili z kádra zranené triesla. V nominácii ich nahradili brankár Marko Maroši (Wigan Athletic) a stredopoliar Jakub Paur (MŠK Žilina).

Zverenci trénera Ivana Galáda nastúpia proti rezerve tureckej seniorskej reprezentácie. V zápase tak budú musieť čeliť proti fyzicky urastenejším a skúsenejším futbalistom. Do akej miery to bude potenciálny hendikep hovorí tréner Galád.“Chceli sme hrať súťažný zápas, hráme proti druhej garnitúre osemdesiatmiliónového národa, Turecka. Verím, že voľba ťažkého súpera je správna, potrebujeme sa pripraviť na september. Stretnutie je jednou z výborných previerok, navyše sa bude hrať o body,“povedal smerom k súperovi tréner slovenskej dvadsaťjednotky, Ivan Galád.

Duel s Tureckom patrí do kategórie prípravných stretnutí v rámci Chalange Cup-u. V súťaži reprezentačných tímov do 23 rokov odohrá úvodný duel dvadsaťjednotka proti Turecku, v ďalších stretnutiach sa predstaví reprezentačný výber do 20 rokov proti Estónsku a Anglicku. "Technický vedúci nášho mužstva, David Vailing je v tomto smere maximálne skúsený, čo potvrdzuje aj výber súperov za posledné tri roky. Hrali sme proti vynikajúcim súperom a účasť v Chalange Cup-e, vrátane zápasu s B-tímom Turecka, je jeden z jeho skvelých kúskov. Verím, že dosiahneme proti renomovaným súperom aj dobré výsledky,“ komentoval možnosť konfrontácie s kvalitnými súpermi tréner Galád.

Počas zimnej prípravy odohrali jeho zverenci duel s Portugalskom, niektorí majú v nohách zápasy úvodného kola jarnej časti Corgoňligy. "Zimná príprava v skutočnosti neexistuje. Je to pojem, ktorý sme zaviedli u nás pre knihy, všetky vyspelé futbalové krajiny počas zimy hrajú. Čo sa týka pripravenosti a aktuálnej formy hráčov, teší ma návrat Lásika, Pauscheka, Teixeiru, Paura a ďalších. V minulosti boli prínosom, neraz potvrdili futbalové kvality. Teraz ich čaká Emre Colak a spol. Verím, že si to s nimi na peknom štadióne rozdajú a budú úspešní,“ netajil optimizmus lodivod nášho tímu.

Pozitívnu náladu potvrdil na záver typickým galádovským bonmotom. Na otázku jedného z redaktorov - “Čo si chcete v zápase proti Turkom vyskúšať?“ odvetil – "Čo by sme chceli skúšať, my chceme vyhrať,“ a vzápätí dodal: "Tak teraz už vážnejšie, zopakujem ešte raz. Chceme pripraviť hráčov na vážne zápasy. Nakoniec, proti Turecku nehráme priateľský zápas, hrá sa o body.“

Mužstvo absolvovalo o 17:00 tréning na ihrisku NTC v Senci, zajtra ráno (3.3) odlieta do dejiska stretnutia. Zápas proti B-tímu Turecka je na programe v stredu 5. marca v Saliurfe o 14:00 CET.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: