Správy

U21 – Javorček očakáva s Maďarskom a Bieloruskom náročné a ťažké zápasy

Dominik Javorček na tréningu reprezentácie do 21 rokov v Šamoríne pred dvojzápasom s Maďarskom a Bieloruskom (2.9.2024)
Dominik Javorček na tréningu reprezentácie do 21 rokov v Šamoríne pred dvojzápasom s Maďarskom a Bieloruskom (2.9.2024) (Zdroj: SFZ, Autor: Jakub Homoľa)
Jakub Homoľa|4. sep 2024 o 07:25
Dominik Javorček na tréningu reprezentácie do 21 rokov v Šamoríne pred dvojzápasom s Maďarskom a Bieloruskom (2.9.2024)
Dominik Javorček na tréningu reprezentácie do 21 rokov v Šamoríne pred dvojzápasom s Maďarskom a Bieloruskom (2.9.2024) (Zdroj: SFZ, Autor: Jakub Homoľa)

ŠAMORÍN (SFZ) – Už stálicou reprezentácie do 21 rokov je krajný obranca Dominik Javorček. 21-ročný žilinský odchovanec nechýba ani v nominácii na dvojzápas proti Maďarsku a Bielorusku. Na zraz došiel aj s jednou novinkou, keďže po dekáde v Žiline bude počas nadchádzajúcej sezóny pôsobiť v zahraničí.

Súpermi sokolíkov budú počas septembrového asociačného termínu reprezentácie Maďarska a Bieloruska.„Tak ako každý jeden medzinárodný zápas, bude to aj tentoraz veľmi náročné a ťažké. Máme však dobrý tím, dobre sa na tieto zápasy pripravíme a verím, že ich zvládneme aj výsledkovo,“ priblížil svoje očakávania pred dvojzápasom s Maďarskom a Bieloruskom samotný Javorček.

S prvým menovaným z dvojice súperov má reprezentácia do 21 rokov skúsenosť zo vzájomného zápasu z minulého leta. V zápase v júni 2023 však naši reprezentanti ťahali za kratší koniec, keď v Trnave prehrali 0:1. Aktérom tohto zápasu s Maďarskom bol aj Dominik Javorček, ktorý odohral 66 minút. „Samozrejme, ideme do zápasu s Maďarskom s tým, že ho chceme zvládnuť a vyhrať. Ako som však už povedal, bude to ťažký zápas, na ktorý sa musíme dobre pripraviť a podať čo najlepší výkon, aby sme ho zvládli.“

Kalendárny rok 2024 sa vyvíjal pre reprezentáciu do 21 rokov dobre. Highlightom bolo predovšetkým cenné a hlavne zaslúžené víťazstvo v marci v Jereze nad domácim Španielskom 2:0. Po troch víťazstvách však v poslednom zápase, ktorý sa odohral ešte v júni v Senci, prišla prehra s Moldavskom 0:1. „Zápas s Moldavskom sme si s trénermi zanaylzovali. Ukázali sme si, čo bolo zlé. Každú jednu situáciu musíme v ďalších zápasoch zvládnuť lepšie ako v zápase proti Moldavsku,“ upozorňuje Javorček.

21-ročný obranca bol jedným zo štrnástich hráčov, ktorí prišli na zraz do Šamorína už v nedeľu naobed. A to napriek tomu, že Žilinu ešte čakal zápas Niké ligy proti Slovanu. Počas uplynulého týždňa sa však spečatil Javorčekov presun k nováčikovi nemeckej Bundesligy Holstein Kiel, kam zamieril Javorček na ročné hosťovanie. 

„Agent sa mi pred zhruba dvomi týždňami ozval, že Kiel má o mňa záujem. Ja som na to reagoval pozitívne a nakoniec to vyšlo,“ priblížil Javorček genézu jeho hosťovania v klube zo severu Nemecka. „Odmalička som mal sen dostať sa do jednej z piatich najlepších európskych súťaží. Teraz sa mi to podarilo a dúfam, že sa mi už čoskoro podarí pridať aj nejaké minúty v Bundeslige,“ priznal.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: