Správy

SLOVAKIA CUP – Skvelý futbal, parádny výkon, cenná remíza

Je tam! Sebastián Gembický sa ide podeliť o radosť zo streleného gólu so spoluhráčmi.
Je tam! Sebastián Gembický sa ide podeliť o radosť zo streleného gólu so spoluhráčmi. (Zdroj: SFZ, Autor: ROMAN FERSTL)
Peter Šurin|21. máj 2019 o 20:30
Je tam! Sebastián Gembický sa ide podeliť o radosť zo streleného gólu so spoluhráčmi.
Je tam! Sebastián Gembický sa ide podeliť o radosť zo streleného gólu so spoluhráčmi. (Zdroj: SFZ, Autor: ROMAN FERSTL)

ŽIAR NAD HRONOM (SFZ) – Nadpriemerný futbal pre túto vekovú kategóriu, obojstranná snaha ešte aj v nadstavenom čase vyhrať a napokon zaslúžená remíza – v druhom zápase na turnaji Slovakia cup 2019 remizovala slovenská osemnástka s Anglickom 2:2.

Ťažký mokrý terén bol súperom navyše pre každého aktéra, ale hráči odviedli maximu, vôľa a odhodlanie boli samozrejmosťou, zápas vysoko zdvihla futbalová kvalita oboch tímov. Každý sa presadzoval svojimi prednosťami, Angličania dôrazom, rýchlosťou, prelínaním radov, šikovnosťou na pozícii dispečera (White), naši dôslednou disciplínou, dokonalým krytím priestoru, čistým odoberaním lopty a rýchlym prechodom do priamočiareho útoku. Tak sa zrodila prvá šanca v 7. min, po výpade Lichého a centri Vasiľa gólovo hlavičkoval Gembický, ale Dewhurst kryl. Na opačnej strane si Rehák poradil so strelami Whitea i Cottrella, v 21. min mu pomohlo po pokuse Bennetta brvno, ale po štvrtine zápasu kapituloval. Po Tullochovom uvoľnení na hranici šestnástky nasledovala strela do žrde a odrazenú loptu poslal báječne krížnou nechytateľnou strelou do siete Mola. Slováci sa nepoložili, pritom v euforickej nálade po góle sa snažil zvýšiť náskok Sibley, ale Rehák súboj s ním vyhral. Vyrovnanie prišlo o päť minút, nevysoký Gembický sa po zisku lopty pred vlastnou šestnástkou naštartoval motory priamo na Dewhursta, prebehol päťdesiat metrov, zasekol obrancu a napálil. Krásne, nechytateľne, presne – 1:1. Hra sa prelievala pred obe brány, anglická obrana nás do koncovky nepúšťala, cez našu si súper vypracoval dve príležitosti, ale bez efektívneho zakončenia. Hneď po obrátke nevysoký Cottrell vyprášil Rehákovi rukavice, lenže kým Ostrovania dumali, ako na nášho brankára, Gembický naštartoval ďalší výpad. Tentoraz po ľavej strane až k čiare, spätnou prihrávkou našiel Lichého, ktorý „mazácky“ loptu spracoval, urobil si palebnú pozíciu a skvele zakončil – 2:1! Tretí gól a tretia futbalová rozprávka. Štvrtý do tejto série dokonale zapadol, Angličania na ľavej strane zakombinovali sériou krátky efektívnych prihrávok s koncovkou Bennetta pravačkou k ľavej Rehákovej žrdi. Uff, za umelecký prednes najvyššia známka, rovnako ako pri predchádzajúcich trefách.
Chceli vyhrať jedni aj druhí. Sily ubúdali, ale stále sa hralo na sto percent. Tréneri posielali čerstvých hráčov, tí sa okamžite zapájali. Rehák napravil svoje predčasné vybehnutie chytením Bennnetovho lobu,v 70. min John-Jules medzi dvoma stopérmi a pred naším brankárom v páde hlavičkoval mimo, na opačnej strane zablokovali Lavrinčíkov pokus, ktorý vyzeral veľmi nádejne. Koniec zápasu sa blížil a tímy stále túžili po víťazstve. V nadstavených troch minútach mal šancu na rozhodnutie Strelec, ale nepodstrelil Dewhursta, potom sa zákrokom zápasu blysol Rehák po hlavičke Appiaha z tristopercentnej šance. Ako ju dokázal zmariť, vie len on sám, Angličania tomu doteraz neveria.Takže napokon remíza, bod každému mužstvu a nádej na finále pre oboch.

SLOVENSKO 18 - ANGLICKO 18 2:2 (1:1)
Góly:
29. Gembický, 49.Lichý - 24. Mola, 54. Bennett.
ŽK: Nebyla, Vasiľ - White.
Rozhodovali: Župan (Chorv.) - Poláček, Čajka (SR) - 1011 divákov.
SLOVENSKO 18: Rehák - Vasiľ, Katunský, Mesík, Tóth - Nemčík (75. Malý), Nebyla (61. Lavrinčík), Lichý - Gembický (61. Bari), Bobček (66. Strelec), Golian (66. Iľko). Tréner: Albert Rusnák st.
ANGLICKO 18: Dewhurst - Mumba (59. Daley Campbell), Williams, Binks, Mola (77. Ogbeta) - White (77. Daly) - Whittaker (67. Appiah), Sibley (59. Doyle), Cottrell (59. Ramsey), Bennett - Tulloch (59. John-Jules). Tréner: Neil Dewsnip.

HLAS PO ZÁPASE
ALBERT RUSNÁK st. (tréner Slovenska 18): „Odmakali sme celý tento zápas. Teší ma, že hráči ukázali nielen srdce, ale aj futbalovú kvalitu. Chceli sme vyhrať, šli sme za týmto cieľom až do konca. Súper potvrdil, že patrí medzi absolútnu európsku špičku a my sme s ním držali celý čas krok. Áno, zas dumám nad našou efektivitou, lebo zas sme mali možnosti, šance ako dať viac gólov. Na druhej strane ma teší fakt, že nachádzame vhodných hráčov na posty, ktoré sa nám predtým javili ako problémové.“

DRUHÝ ZÁPAS A-SKUPINY 

RUSKO - MEXIKO 2:0 (1:0)
Góly:
27. Petrov, 56. z 11 m Litvinov.
ŽK: Román, Ortega, Panuco.
ČK: Román (54.).
Rozhodovali: Doroš (Ukr.) - Halíček, Košecký (SR) - 113 divákov.
RUSKO 18: Botnar - Vladimirov, Prochin, Vachanija, Nikitenkov, Litvinov, Oganesjan (57. Mazurin), Danilin I, Danilin II (57. Džanelidze), Petrov (76. Sulejmanov), Fajzulin (41. Geršikov). Tréner: Aleksander Keržakov.
MEXIKO 18: Tapia - Garcia, Villa (35. Ortega), Naveda Lara, Juarez, Ayón (41. Reyes), Monreal, Román, J. Vazquez (41. Ortiz), Soto (41. Panuco), G. Vazquez. Tréner: Enrique Echeverria Perez. 

TABUĽKA A-SKUPINY

1.

Slovensko

2

1

1

0

4:3

2.

Anglicko

2

1

1

0

3:2

4

3.

Rusko

2

1

0

1

2:1

3

4.

Mexiko

2

0

0

2

1:4

0

UKRAJINA 18 - ŠPANIELSKO 18 (1:2 (1:1)
Góly:
30. Lytvynenko (z 11m) - 22. Moreno, 55. Ureňa.
ŽK: Moreno.
Rozhodoval: Marhefka (SR) - 421 divákov.
UKRAJINA 18: Horoch - Soroka, Machonin, Mudryk, Hudzinskij (59. Daniljuk), Chyžniak, Hirnij, Lisovyk, Lytvynenko (66. Posievkin), Buchanevič (59. Siševskij), Kalinčuk. Tréner: Oleg Kuznecov.
ŠPANIELSKO 18: Cuervo - Serrano, Cea, Dozagarat (41. Oliva), Noubi (53. Ureňa), Moreno, Rodríguez (79. Aragunde), Cabal (66. Martínez), Meca (53. Ruiz), Casado (41. Fajardo), Sánchez. Tréner: Santiago Denia

CHORVÁTSKO 18 - ČESKO 18 1:1 (1:0)
Góly: 13. Bročić - 80. Firbacher (z 11 m)
ŽK: Janković, Jelić, Meglić - Douděra.
Rozhodoval: Nemček (SR), 240 divákov
CHORVÁTSKO 18: Durin - Jelić, Stojanović (56. Julardžija), Janković, Bročić (70. Svržnjak), Benčić (56. Putnik), Jukić, Meglić (80. Soldo), Šaronja (41. Zrilić), Cerovčec, Bernobić. Tréner: Josip Šimunić.
ČESKO 18: Markovič - Donát, Vít (60. Lazar), Zeronik (60. Žambůrek), Červ, Penner (52. Douděra), Kozák, Kosek, Hájek (70. Vincour), Vlček (70. Firbacher), Szewieczek (41. Čejka). Tréner: Luboš Kozel

TABUĽKA B-SKUPINY

1.

Španielsko

2

2

0

0

4:1

6

2.

Ukrajina

2

1

0

1

3:2

3

3.

Česko

2

0

1

1

1:3

1


Chorvátsko

2

0

1

1

1:3

1

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: