FUTBALOM SA UŽ LEN BAVIA

(Autor: VZ)
(JAK)|25. máj 2023 o 10:59

V meraní síl 23. kola 9. A ligy ObFZ Prešov „naložil“ Solivar Ruskej Novej Vsi šesťgólový prídel. Brankár ŠK Slovan Lukáš Varga sa popri tom mohol tešiť z čistého konta. Aj preto, lebo hosťujúci Miroslav Hanel v poslednej minúte za stavu 6:0 netrafil z penalty medzi žrde. Na domácej strane padli všetky góly z hry. Po dva vsietili Ján Adam (otváral skóre v 6. minúte a uzavrel v 58. minúte) a Rudolf Rusnák, po jednom Rudolf Beliš a Erik Werner. Rozprávali sme sa s hrajúcim trénerom víťazného tímu Radoslavom Kubánkom.  

To sa niekomu hrá, keď nemusí vyhrávať a v predstihu si užíva víťazstvo v súťaži...

V každom zápase sa chceme baviť futbalom a víťaziť. Chlapcom vždy pripomínam, že je na nich, aký si ho urobia. V nedeľu bolo v 10. minúte 3:0 a prakticky rozhodnuté. Neskôr sa tešili ešte z troch gólov a mali aj ďalšie možnosti.  Myslím, že výsledok odzrkadľuje dianie na ihrisku.  

Pred poldruha týždňom ste v Haniske nepripustili, aby niekto narušil vašu jarnú neporaziteľnosť. Bolo to „s prehľadom“, alebo sa mohlo pokojne stať, že by boli domáci zvíťazili?

V Haniske sme mali problém so zložením zostavy a aj počas zápasu musel nútene striedať Rastislav Biľ. Áno, mohlo sa  stať, že domáci by boli získali všetky tri body. Moji zverenci našťastie nezložili zbrane dvomi peknými gólmi v 83. a 84. minúte vyrovnali na 3:3 a odvrátili tak hroziacu porážku. 

Do konca sezóny vás preveria ešte traja súperi. Je cieľom mužstva udržať si jarnú neporaziteľnosť?  

Ja som si pred štartom jarnej časti dal dva ciele. Postúpiť a neprehrať žiaden súboj. Zatiaľ to vychádza.  

Chystá sa niečo pre verejnosť v rámci osláv postupu do 8. ligy?

Tento rok budeme v jeseni oslavovať 90. výročie organizovaného futbalu v Solivare, fanúšikovia sa určite dočkajú slávnostnej pripomienky tohto jubilea. Vedenie klubu, na čele s prezidentom Emilom Blichom, sa snažia, aby sme mohli jesennú časť odohrať už na Tajchu. Uvidíme, či sa nám to podarí. V Kapušanoch máme vytvorené výborné podmienky, no predsa len, doma je doma...

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: