VIDEO: Exportná bomba, gól z polovice ihriska. Na hetrik stačilo mladíkovi 13 minút

Ivan Mriška|8. sep 2020 o 12:00

Timotej Jambor ukázal výbornú kopaciu techniku. Za pár minút skompletizoval hetrik.

ŽILINA. Dorastenec MŠK Žilina predviedol v zápase prvej ligy v Poprade heroický výkon.

Na ihrisko nastúpil ako striedajúci hráč v 62. minúte, aby za pár minút znižoval z priameho kopu na 2:1.

„Videl som, že brankár zle stojí. Skúsil som to tak kopnúť na jeho stranu a našťastie to vyšlo," prezradil Timotej Jambor.

Domáci Popradčan Oliver Slivka poslal v 86. minúte domácich opäť do dvojgólového vedenia – 3:1, no potom sa začali diať veci.

Náprah z polky, bomba

Hrdina zápasu Timotej Jambor upravil priamo z rozohrávky z polovice ihriska na 3:2, aby v poslednej minúte bombou z priameho kopu stanovil skóre zápasu na konečných 3:3.

„Pri druhom góle mi spoluhráči kričali, že brankár zle stojí, a tak som to skúsil. Mal som dosť sily a podarilo sa mi hlavne trafiť bránu. Pri poslednom zásahu som vedel, že sa blíži koniec. Štandardná situácia bola z väčšej vzdialenosti, no veril som, že keď loptu dobre trafím, môže padnúť do siete. Našťastie sa zmestila do brány a získali sme bod," ďalej povedal.

Odchovanec Svitu tak skompletizoval hetrik za 13 minút, pričom na trávniku pobudol len 28 minút.

„Klobúk dole pred Timotejom. Mal odvahu zariskovať a vyplatilo sa mu to. Vďaka jeho krásnym zásahom sme si odvážali bod,“ hodnotil tréner MŠK Žilina U19 Ivan Belák.

Člen hlavného tímu

Timotej Jambor síce nastupoval len z pozície náhradníka, v devätnástke je stabilnou súčasťou základnej zostavy. Dokonca ako 17-ročný je členom hlavného tímu MŠK Žilina.

„Vo štvrtok hral za reprezentáciu, preto sme ho šetrili, aby sa nezranil. Je to výborný futbalista. Poctivý, ak bude na sebe tvrdo pracovať, môže to dotiahnuť ďaleko. Má to dobre našliapnuté, už len aby išiel za svojim cieľom,“ dodal tréner.

Podľa trénera je výborný v pokutovom území a má nos na góly. Paradoxom je, že Ivan Belák v minulosti hrával s jeho otcom Milanom Jamborom za Matador Púchov.

Otec dal gól Barcelone

Spolu boli strojcami obrovského úspechu, keď v pamätnom zápase Matador remizoval s FC Barcelonou 1:1 a v poslednej minúte nadstaveného času vyrovnával práve Jambor starší.

„S otcom sa stretávame dodnes, ale o minulosti veľmi nehovoríme. Skôr sa sústredíme na budúcnosť a na mladých hráčov. Verím, že o Timotejovi ešte budeme počuť,“ doplnil Belák.

Tri góly za zápas nestrelil Timotej Jambor v tejto sezóne po prvýkrát. Hetrikom sa blysol aj proti Banskej Bystrici, čím dopomohol k výhre svojho tímu 4:1.

„Do každého zápasu idem s tým, že chcem streliť gól a pomôcť mužstvu. Proti Banskej Bystrici som sa dostával do viacerých šancí. Som rád, že som aspoň tri premenil,“ hodnotil pre MY.

TIMOTEJ JAMBOR (17 ROKOV)

S futbalom začínal v rodnom Svite. Hráva tam do 12-tich rokov. Potom sa presunul do Prešova, kde si zahral vo všetkých žiackych kategóriách. V 15-tich rokoch prišiel do Žiliny, kde hráva za dorast a je tiež súčasťou hlavného tímu. Páči sa mu hra Cristiana Ronalda a Roberta Lewandovskeho. Rád by sa predstavil na vrcholnom podujatí za reprezentáciu.




Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»VIDEO: Exportná bomba, gól z polovice ihriska. Na hetrik stačilo mladíkovi 13 minút