Zvolen ukončil kontrakt so svojim najlepším strelcom

Kyle Bonis
Kyle Bonis (Autor: TASR/Dušan Hein)
SITA|16. dec 2019 o 10:36

Kyle Bonis odmietol výmenu do iného tipsportligového klubu.

BRATISLAVA. Kanadský útočník Kyle Bonis po vzájomnej dohode ukončil pôsobenie v tipsportligovom hokejovom klube HKM Zvolen.

Rodák z mesta Lindsay patril k lídrom ofenzívy aktuálne šiesteho tímu najvyššej slovenskej súťaže, ale podľa klubového webu sa nestotožnil so svojou pozíciou v kádri po príchode trénera Dona Nachbaura. Šlo najmä o defenzívny herný systém mužstva.

Klub spod Pustého hradu ponúkol kanadskému hráčovi možnosť výmeny do iného tipsportligového klubu, no ten ju odmietol a rozhodol sa pre návrat do vlasti.

Zvolen bol v prípade Bonisa jeho iba druhým európskym pôsobiskom. V predošlej sezóne hrával za nórsky tím Frisk Asker, s ktorým získal majstrovský titul.

Patril tam k najproduktívnejším hráčom súťaže a povesť strelca potvrdil aj vo Zvolene. V 27 zápasoch až 17-krát rozvlnil sieť a bol najlepším kanonierom tímu.

Vedenie HKM Zvolen mrzí vzniknutá situácia a avizuje, že bude potrebné nájsť náhradu za skúseného 30-ročného Kanaďana.

Nová posila by podľa klubového webu mohla byť známa už v najbližších dňoch. Bonis v troch tohtosezónnych dueloch strelil víťazný gól svojho mužstva a získal si priazeň zvolenských fanúšikov.

Tí ho dokonca označili za najlepšieho hráča tímu v mesiaci september. Jeho ďalšie pôdobisko zatiaľ nie je známe.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Zvolen ukončil kontrakt so svojim najlepším strelcom