Zneužívali aj bývalého reprezentanta. Kauza pedofilných trénerov uvrhla FA do krízy

Medzi zneužívaných hráčov patril aj Paul Stewart.
Medzi zneužívaných hráčov patril aj Paul Stewart. (Autor: TASR/AP)
TASR|29. nov 2016 o 17:30

Je neprijateľné, aby sa organizácie chránili mlčaním, uviedol šéf inštitúcie.

LONDÝN. Šéf Anglickej futbalovej asociácie (FA) Greg Clarke sa domnieva, že najnovší sexuálny škandál uvrhol inštitúciu do hlbokej krízy.

Šéf FA: Musíme padnúť na dno

"Je to určite najväčšia kríza, na akú si spomínam. Myslím, že sa nám nedarí vyrovnávať sa s morálnymi následkami. Musíme padnúť až na úplné dno," cituje slová funkcionára internetový portál independent.co.uk.

"Som za to, aby sa problém napravil a povedalo sa všetko, čo sa stalo. V minulosti chránili všetky organizácie sami seba mlčaním. To je dnes neprijateľné," dodal Clarke.

FA začala vyšetrovať pedofilných trénerov, ktorí mali údajne v minulosti zneužívať mladých futbalistov. Kauza sa prevalila po tom, ako svoje negatívne zážitky zverejnili viacerí bývalí hráči.

Zneužívaný bol aj reprezentant

Medzi nimi bol aj anglický ex-reprezentant Paul Stewart, ktorý v súvislosti so zneužívaním poskytol interview televízii BBC. Celkovo sa priznala so svojimi negatívnymi skúsenosťami dvadsiatka futbalistov.

Stewarta mal v detskom veku sexuálne obťažovať a zneužívať jeho tréner počas obdobia štyroch rokov.

Paul Stewart vyrozprával svoj príbeh pre BBC:

K osemnásobnému anglickému reprezentantovi sa pridali aj ďalší - bývalí hráči FC Crewe Andy Woodward a Steve Walters, ako aj David White, ktorý v v rokoch 1985-1993 obliekal dres Manchestru City.

Asociácia uviedla, že prioritou je momentálne podpora obetí a poskytnutie plnohodnotnej spolupráce pri policajnom vyšetrovaní.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Zneužívali aj bývalého reprezentanta. Kauza pedofilných trénerov uvrhla FA do krízy