Zázračný Japonec: Ako 12-ročný postúpil do hlavnej súťaže

Tomokazu Harimoto.
Tomokazu Harimoto. (Autor: Facebook)
SITA|23. okt 2015 o 12:48

Stolný tenista Tomokazu Harimoto je najmladším hráčom, ktorý sa prebojoval do hlavnej súťaže na podujatiach ITTF World Tour.

VARŠAVA. Japonec Tomokazu Harimoto sa postaral o senzáciu na podujatí seriálu stolnotenisových turnajov ITTF World Tour Polish Open v Varšave.

Vo veku 12 rokov sa stal najmladším hráčom, ktorý sa prebojoval do hlavnej súťaže na podujatiach tohto rangu. Harimotovi sa podarilo dostať sa medzi 64 hráčov.

Mladý japonský stolný tenista sa stal víťazom svojej kvalifikačnej skupiny, keď Čecha Tomáša Polanského zdolal 4:0 a skúsený chorvátsky reprezentant Tan Rui-wu mu podľahol v sedemsetovej dráme 3:4.

"Som šťastný, že som najmladším hráčom v hlavnej súťaži na ITTF World Tour. Pokúsim sa vo Varšave vyhrať toľko zápasov, koľko sa len bude dať," povedal 286. hráč rebríčka ITTF.

Japonský talent prezradil aj niečo zo svojho súkromia. "So stolným tenisom som začal, keď som mal dva roky. K tomuto športu ma priviedli rodičia, boli aktívnymi hráčmi a inšpirovali ma, aby som išiel v ich šľapajach. Keď som bol malý chlapček, sedel som na stoličke a pokúšal sa hrať stolný tenis. V súčasnosti trénujem deväť hodín každý deň," naznačil Harimoto.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Zázračný Japonec: Ako 12-ročný postúpil do hlavnej súťaže