Z nádejného košického brankára sa stal policajt a rozhodca

Bývalý juniorský brankár HC Košice Dušan Szalontay dnes pôsobí v policajnom zbore. Za sebou má aj vojenský výcvik.
Bývalý juniorský brankár HC Košice Dušan Szalontay dnes pôsobí v policajnom zbore. Za sebou má aj vojenský výcvik. (Autor: Archív Dušana Szalontaya)
Patrik Fotta|16. aug 2019 o 00:00

Szalontay: Boli to zlé časy pre odchovancov.

Kariéru hokejistu vymenil za službu v silových zložkách: fotogaléria

15.8.2019

KOŠICE. Na dva majstrovské juniorské tituly s Košicami s radosťou spomína aj brankár Dušan Szalontay, ktorý s profesionálnym hokejom skončil v roku 2012.

Krátko po tom, ako dovŕšil vek 20 rokov.

„Bolo to zaujímavé obdobie a určite aj vrchol, ktorý sme viacerí zažili v juniorskej súťaži v Košiciach. Potom už sa na to príliš ostatným ročníkom nedarilo nadviazať. Celkovo, ak sa dobre pamätám, sme spolu s dorastom získali za pár rokov šesť zlatých medailí. Stále, keď sa s chlapcami stretneme, radi na to spomíname,“ povedal Szalontay.

Napriek tomu, že košickí juniori dosiahli tímové úspechy a viacerým sa darilo aj v individuálnych štatistikách, v áčku sa nepresadili.

„Pre vlastných odchovancov to boli zlé časy. Určite by na ľade dali za svoj klub viac ako legionári, ktorí zas dostali viac na výplatnej páske. Taká ale bola politika klubu. V áčku sa menilo veľa trénerov. Pamätám si, keď tu bol prvýkrát tréner Čada. Urobil veľké zmeny v tréningovom procese, ktorý bol naozaj na vysokej úrovni a zmenila sa aj disciplína,“ uviedol Szalontay.

Finančne nebola I. liga zaujímavá

Na hráčov bol vyvíjaný extrémny tlak, keďže Košice v tom čase pravidelne postupovali do finále a často vyhrávali majstrovské tituly.

„Po odchode Slovana do KHL boli zrazu Košice najväčším mestom v extralige a očakávania boli vysoké. Navyše išlo o klub, ktorý mal výborné zázemie nielen finančne, ale aj z hľadiska hráčskej základne,“ skonštatoval Szalontay.

Po poslednej sezóne v juniorskej súťaži dostal niekoľko ponúk aj do zahraničia, napokon sa ale rozhodol, že pôjde inou cestou.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Z nádejného košického brankára sa stal policajt a rozhodca