Wigan odvolal trénera Hutchingsa

SITA|5. nov 2007 o 12:41

WIGAN 5. novembra (SITA, AP) - Šesť prehier v rade plus manévrovanie v zostupových vodách rovná sa odvolanie trénera. To je rovnica, ktorú v pondelok uplatnilo vedenie anglického futbalového klubu Wigan ...

WIGAN 5. novembra (SITA, AP) - Šesť prehier v rade plus manévrovanie v zostupových vodách rovná sa odvolanie trénera. To je rovnica, ktorú v pondelok uplatnilo vedenie anglického futbalového klubu Wigan Athletic. Na jej nepopulárnej strane sa ocitol Chris Hutchings, ktorý bol vo funkcii iba šesť mesiacov. Hlavným kormidelníkom sa stal po odchode Paula Jewella, ktorému robil asistenta. Rovnakú situáciu zažil Hutchings už v Bradforde v roku 2000.

Poslednou kvapkou trpezlivosti na JJB Stadium sa stala sobotná domáca prehra 0:2 s FC Chelsea. "Boli by sme radi, keby si Chrisa všetci zapamätali ako človeka, ktorý stál za meteorickým vzletom Wiganu za uplynulých šesť a pol sezóny," stojí v oficiálnom vyhlásení klubu. "Latics" síce pod Hutchingsovým vedením vyhrali dva z prvých troch stretnutí ročníka a na istý čas sa dokonca dostali na čelo ligového pelotónu, ale od augustového vypadnutia z Ligového pohára nevedia, ako chutí víťazstvo. Po 12 zápasoch im v 20-člennej tabuľke najvyššej domácej súťaže patrí 18. priečka so ziskom 8 bodov.

Zodpovednosť hlavného trénera dočasne prevezme doterajší asistent Frank Barlow, ktorý bude Wigan viesť aj v nedeľnom ligovom dueli na pôde tabuľkového suseda Tottenhamu. Práve "Spurs", sobotný súper Chelsea a Bolton sú ďalšími klubmi, ktoré už výmenu trénerov v tejto sezóne Premier League absolvovali.


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Wigan odvolal trénera Hutchingsa