Vysoké Tatry nevyhrali desať kôl

Sportnet|27. okt 2010 o 00:00

Len dve domáce víťazstvá z ôsmich stretnutí majú na svojom konte v tejto sezóne futbalisti Vysokých Tatier, ktorí už netrpezlivo čakajú na záver jesennej časti.

Tá ich nezastihla v najlepšom hernom rozpoložení, hoci prvú prehru si pripísali až v 9. kole, no z víťazstva sa netešili dlhých desať kôl!

VYSOKÉ TATRY. Pocit z víťazstva si nevychutnali zverenci trénera Mariána Wikarského ani v ostatnom kole, ktoré bolo pre nich posledným domácim v jeseni. O ďalšie dva mínusové body ich obral posledný Stropkov, ktorý tak získal prvý bod na súperovom ihrisku. V tabuľke pravdy majú V. Tatry mínus 8 a Stropkov mínus 9 bodov.

Najhoršia bilancia

Piata sezóna je pre celok Vysokých Tatier najhoršia, čo sa týka postavenia v jesennej tabuľke. V predchádzajúcich štyroch sa mužstvo pohybovalo medzi štvrtým a šiestym miestom, no súčasná 11. priečka naznačuje hernú krízu. Na niečo také si nespomína ani kormidelník Marián Wikarski, ktorý v tomto klube pôsobí na poste trénera dlhých osem rokov. "Dostali sme sa do hernej krízy, z ktorej sa nevieme dostať. Snažíme sa robiť v príprave všetko možné, aby sme sa odrazili, ale stále sa nám nedarí. Azda v minulosti sme mali aj viac športového šťastia, dokázali sme streliť aj z nemožného. Teraz je to presne naopak, my sa snažíme, máme viac z hry, vytvoríme si šance, no chlapci akoby si neverili, že dokážu streliť gól," hovorí tréner M. Wikarski. Gólová mizéria doľahla na káder, ktorý, zdá sa, klesá na duchu a na pohode mu nepridali ani viaceré zranenia. "Nie celkom zdravotne v poriadku nastupovali Novák a Palguta, no rovnako na ihrisko musel Šefc, s ktorým som už takpovediac v jeseni nepočítal. Snahu chlapcom nemôžem uprieť, nastupujú aj so zraneniami, ale stále sa nám nedarí prelomiť smolu, ktorá nás prenasleduje. Proti Stropkovu sme mali už v štvrtej minúte šancu, ale Buc nepremenil sólo. Nateraz je zbytočné špekulovať, ako by sa duel uberal, ak by sme vyhrávali. Súper premenil brejk a my sme museli doťahovať. Svoje zohráva aj ich podvedomie po zahodenej šanci, prestávajú si veriť a psychicky na tom trávniku upadajú," snaží sa nájsť príčinu slabších výsledkov tréner.

Potrebujú dobrý výsledok

V tomto klube už toho preskákal viac ako dosť, ale takú krízu ešte nezažil. Desať stretnutí bez víťazstva nikomu nepridá, keď po ôsmom kole boli ešte na štvrtom mieste. Kormidelník verí, že dobrý výsledok by hráčom pomohol, no rovnako aj koniec sezóny, aby počas zimnej prestávky nastali zmeny, ktoré by naštartovali tento mančaft. "Prepadávajú ma rôzne myšlienky, keď sa nám nedarí, a začínam aj bilancovať, či nie som dlho v jednom klube. Zrejme jednoduchším riešením by mohol byť skôr môj odchod ako polovice mužstva. Tesne pred koncom jesene to však neurobím. Pred nami sú ešte dve kolá, ktoré hráme v Sabinove a Giraltovciach. Nebude to pre nás žiadna prechádzka, ale neostáva nám iné, ako zabojovať o najlepšie výsledky. Po skončení jesene si sadneme s vedením klubu a budeme rozoberať jesenné výsledky, prípadne aj môj odchod od mužstva," hovorí bez okolkov tréner M. Wikarski.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Vysoké Tatry nevyhrali desať kôl