Vykročiť správnou nohou

Sportnet|26. nov 2008 o 00:00

Od pondelka sa pripravuje slovenská mužská hádzanárska reprezentácia na svoje prvé vystúpenie v kvalifikácii o postup na majstrovstvá Európy 2010 v

Rakúsku. Kvarteto družstiev už má dve kolá za sebou a v treťom sa už predstaví náš tím pod vedením trénera Zoltána Heistera. Dnešným súperom jeho zverencov v Hlohovci o 17.30 h bude Grécko, ktoré má na svojom konte jedno víťazstvo a prehru.

HLOHOVEC. Od tejto sezóny sa hrá kvalifikácia novým systémom a v našej štvrtej skupine je hneď dvojica favoritov, cez ktorých sa prebojovať na šampionát nebude veru jednoduché. Na čele tabuľky je s plným počtom bodov Maďarsko, pred ďalším favoritom Chorvátskom. Svoju silu má aj Grécko, ktorého hru sledoval v uplynulých dueloch kvalifikácie tréner Zoltán Heister. "Ani jeden zápas s Gréckom nebude jednoduchý, súper je vyspelý a väčšina hráčov hrá bundesligu. Nechýbajú im skúsenosti, takže nečaká nás žiadna prechádzka. Verím svojim zverencom, náš kolektív dozrieva a všetci dúfame v úspešný vstup do kvalifikácie," hovorí tréner Z. Heister.

Nepokaziť si bilanciu

Súper vzbudzuje prirodzený rešpekt a jeho silnou stránkou môžu byť individuálne výkony na jednotlivých postoch. Svoju silu dokázal počas olympiády doma, kde skončil na piatom mieste. "Grécko má vyvážený kolektív a jedinou našou výhodou môže byť náš kolektívny výkon. Je pravda, že majú dobrých jednotlivcov, ale po taktickej stránke netvoria taký vyzretý kolektív. Na druhej strane my sa skôr podriadime kolektívnemu výkonu. Na súpera môže platiť aj agresívna obrana, no dôležité bude presadiť sa v koncovke a držať sa krok stále pred súperom," hovorí tréner, ktorý verí v dobrý výsledok. S týmto súperom sme sa v ére samostatnosti stretli päť ráz. Všetky stretnutia boli vyrovnané, pričom máme lepšie vzájomnú bilanciu, keď sme vyhrali trikrát.

Diváci by mali byť ďalším hráčom

Stretnutie sa hrá v Hlohovci, kde našli naši hráči prechodný domov už počas prípravných stretnutí s Portugalskom. "Vtedy pripravili hráčom veľmi žičlivú kulisu a dúfame, že aj dnes nás budú hnať dopredu. Očakávame plnú halu a verím, že to bude ešte lepšie ako v príprave," hovorí tréner. V dôležitom prvom stretnutí budú jeho zverenci potrebovať aj podporu hľadiska, ktoré by mohlo byť naším ďalším hráčom. Kormidelník už má jasno aj v zostave, ktorá by mala dnes podvečer nastúpiť. "Viac-menej zostavu máme vykryštalizovanú a verím, že nič mimoriadne sa už nestane. V deň stretnutia už nebudeme trénovať, dopoludnia máme spoločenské povinnosti a hráčov by mal prijať primátor mesta. Po popoludňajšom odpočinku sa už budeme plne venovať večernému zápasu," dodal lodivod našej reprezentácie.

Vo 4. skupine sa okrem nášho dvojzápasu hrá ďalší medzi Maďarskom a Fínskom.

1. Maďarsko220057:494

2. Chorvátsko210167:502

3. Grécko210151:522

4. Fínsko200245:690

Slovensko ešte nehralo

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Vykročiť správnou nohou