Východ už reprezentuje len Prešov. Hráčkam môže ponúknuť vysokú školu

Prešovské volejbalistky sa chcú odlepiť z dna tabuľky.
Prešovské volejbalistky sa chcú odlepiť z dna tabuľky. (Autor: Imrich Olejník)
Daniel Dedina|21. nov 2019 o 00:00

Za VK Prešov nastupuje aj dcéra známej osobnosti.

PREŠOV. Čakanie volejbalistiek VK Prešov na prvé víťazstvo v aktuálnej sezóne sa skončilo.

Šarišanky si cez víkend poradili na domácej palubovke s Trnavou 3:1 na sety.

V tabuľke im síce so štyrmi bodmi naďalej patrí posledná priečka, ale dotiahli sa v nej práve na Trnavu, o jednu výhru i bod je na tom lepšie nováčik z Brusna.

„Naša výkonnosť nebola od začiatku sezóny ideálna, ale v posledných troch domácich zápasoch, najmä s Pezinkom a Sláviou EU sme hrali veľmi dobre. Rovnako sme vstúpili aj do zápasu s Trnavou. Potom sme sa však nepochopiteľne dostali do kŕča, z ktorého sme sa až do konca nevedeli vymaniť. Aj keď výkon nebol ideálny, víťazstvo si určite ceníme,“ vrátil sa k úvodnému trojbodovému zápisu svojho družstva tréner VK Prešov Roman Németh.

Osem z jedenástich ešte extraligu nehralo

Hoci extraligový ročník volejbalistiek je ešte len v polovici základnej časti, už teraz sa jasne profiluje kvarteto favoritov.

Za nimi sú so značným odstupom mladé reprezentantky Slovenska, ktoré hrajú mimo poradia a boje v extralige sa pre ne čoskoro skončia, ako aj trojlístok Brusno, Trnava, Prešov.

„Znie to ako klišé, ale našimi ambíciami sú stabilizovať káder a získať extraligové skúsenosti. Káder je nanovo poskladaný, osem z jedenástich dievčat v živote extraligu nehralo. Sú to všetko mladé baby, ktoré prišli do Prešova študovať, resp. ešte stredoškoláčky,“ prezradil Németh.

Poškuľujú po strede tabuľky

Z minulosezónneho menoslovu zostali v družstve, ktoré účinkuje medzi slovenskou elitou šiesty rok a jeho najväčším úspechom je bronz zo sezóny 2016/17, len blokárka Kotuličová a libero Nehilová, extraligové skúsenosti má aj nahrávačka Vrabcová, ktorá sa k volejbalu vrátila po ročnej pauze.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Východ už reprezentuje len Prešov. Hráčkam môže ponúknuť vysokú školu