Volejbalistov Svidníka nové modely dresov potešili

Nové dresy. Svidník kráča s dobou.
Nové dresy. Svidník kráča s dobou. (Autor: Rado Zeleizňak)
Sportnet|12. okt 2012 o 00:00

Volejbalisti Svidníka hrajú v sobotu s Nitrou. Keďže blokár Legend Watches Radoslav Száraz vyrastal práve pod Zoborom, bude to pre neho špecifický duel.

Volejbalisti Svidníka si tretie vystúpenie pripíšu na konto v Nitre. Keďže blokár Legend Watches Radoslav Száraz vyrastal práve pod Zoborom, bude to pre neho špecifický duel.

SVIDNÍK. Volejbalisti Legend Watches Slávia Svidník vstúpili do novej extraligovej sezóny víťazstvami v Starej Ľubovni a doma so Žilinou.

Hoci sa po prvom sete s nováčikom mohlo zdať, že domáci pôjdu k výhre najkratšou cestou, pobyt v športovej hale si predĺžili o jeden set.

„Prvý set sme vyhrali pomerne jasne, čo nám paradoxne nepomohlo, lebo sme trošku poľavili v koncentrácii. Súper sa aj so šťastím, keď sa mu darilo vybíjať naše bloky, chytil a druhý set vyhral. Nakoniec sme žiadnu drámu nepripustili, lebo od tretieho setu sme mali dianie na palubovke opäť pod kontrolou,“ hodnotil blokár Svidníka Radoslav Száraz.

Popri športovom meraní síl sa stretnutie so Žilinou nieslo aj v duchu premiéry nových dresov.

Klubové vedenie sa rozhodlo kráčať s modernou dobou a nechalo pripraviť dve farebné sady bez rukávov. V týchto modeloch budú Svidníčania nastupovať v našej extralige ako prví.

Pripomenieme, že na prelome rokov hráči nafotili kalendár, ktorým pošteklili najmä nežnejšie polovičky ich fanúšikovskej rodiny a v nastúpenom trende pokračujú aj v novom ročníku.

„V kabíne sme radi, že sa v klube rozhodli pre tento model dresov, lebo je to moderný trend a k športu partia aj takéto detaily. Zatiaľ máme zo všetkých strán iba pozitívne ohlasy a priznám sa, nové dresy sa páčia aj mne,“ uviedol R. Száraz.

Doma v Nitre

V sobotu cestuje Svidník do Nitry, ktorej odchovancom je práve 205-centimetrový blokár.

Hoci z minuloročného kádra odišlo viacero hráčov a v 3. kole nastúpi proti takmer novému tímu, priznal, že zápas bude mať pre neho stále špecifickú príchuť.

„Do kádra prišli noví mladí hráči z Trenčína, ktorí budú určite nepríjemní, ale pokiaľ podáme náš optimálny výkon, som presvedčený, že získame všetky tri body. Keďže Nitrania majú mladý tím, predpokladám, že do pätnásť sa s nimi budeme ťahať, no v koncovkách by sa už mali prejaviť naše väčšie skúsenosti a aj kvalita. Pozor by sme si mali dať najmä na ich plachtiaci servis, na ktorý sme sa však v týždni zodpovedne pripravili. Dôležité bude odtlačiť ich od siete, pretože potom ich už ublokujeme,“ naznačil recept R. Száraz.



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Volejbalistov Svidníka nové modely dresov potešili