Volejbalisti z východu boli na univerziáde prví

Hráči VK Mirad PU Prešov. Na snímke zľava Ogurčák, Mikita a Sopko sa tešia z prvenstva na univerziáde.
Hráči VK Mirad PU Prešov. Na snímke zľava Ogurčák, Mikita a Sopko sa tešia z prvenstva na univerziáde. (Autor: orim)
Sportnet|26. jún 2012 o 00:00

V závere minulého týždňa usporiadala Fakulta telesnej výchovy a športu UK Bratislava letnú časť Univerziády Slovenskej republiky 2012.

Na najväčšom domácom podujatí pre vysokoškolákov sa uviedli vo výbornom svetle volejbalisti východoslovenského regiónu, ktorí sa tešili na kvalitne obsadenom turnaji z prvenstva.

PREŠOV. Hráčov východoslovenského regiónu viedol na turnaji tréner prešovských volejbalistov Ľuboslav Šalata.

Tímu v zložení štyroch prešovských hráčov (Sopko, Ogurčák, Faron, Mikita), kvarteta svidníckych volejbalistov (Macko, Malina, Závacký, Turlik) a jedného zástupcu z majstrovského tímu VK Chemes Humenné (Hudák) sa podarilo prejsť cez všetky náročné prekážky a nakoniec sa tešili z víťazstva na univerziáde.

Hráčov východoslovenského regiónu nakoplo na turnaji úvodné víťazstvo proti volejbalistom zo stredoslovenského regiónu.

„Tento región reprezentovali hráči hrajúci v extralige za Zvolen a Myjavu, vyhrali sme 3:0. Všetci hráči dostali priestor, aby sa zosúladila naša hra, keďže tím bol zložený z hráčov z viacerých klubov. Potom sme odohrali dôležitý duel proti západoslovenskému regiónu, kde tvorili celú základnú zostavu hráči Nitry. Vyhrali sme 3:1 a bolo už jasné, že po tomto zápase sme už druhí,“ zhodnotil úvodné zápasy na univerziáde tréner Ľuboslav Šalata.

Vo finále zdolali výber Bratislavy

Po dvoch výhrach sa zverenci prešovského trénera Ľuboslava Šalatu prebojovali do finále, kde natrafili na veľmi kvalitný tím zložený z hráčov VKP Bratislava.

„Najdôležitejší duel sme odohrali proti výberu Bratislavy, ktorý reprezentovali volejbalisti VKP Bratislava. Vyvrcholenie turnaja malo naozaj kvalitnú extraligovú úroveň. Zápas bol skutočne výborný a chlapci v ňom podali najlepší výkon na turnaji. Dôležitý bol najmä prvý set. Za stavu 14:14 sme im odskočili na 17:14 a náskok sme si udržali až do konca setu. Hráči potom uverili, že aj napriek veľkým menám v zostave súpera sa dá nad nimi zvíťaziť a po veľmi dobrom kolektívnom výkone sme vyhrali 3:0. Turnaj mal celkovo veľmi dobrú úroveň. Bolo to bolo výborné meranie síl a o to viac nás teší, že sme vyhrali.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Volejbalisti z východu boli na univerziáde prví