Volejbalisti túžia po finále Európskej ligy

Vo veľmi dobrej forme hrá tento rok v Európskej lige Milan Bencz (vpravo).
Vo veľmi dobrej forme hrá tento rok v Európskej lige Milan Bencz (vpravo). (Autor: SITA)
Tomáš Prokop|25. jún 2012 o 13:50

Slovákov čaká po kvalifikácii o olympiádu ďalší vrchol v tomto roku. Budúcu sobotu vyzvú v semifinálovom zápase Final Four Holandsko.

Slovákov čaká po kvalifikácii o olympiádu ďalší vrchol. Budúcu sobotu vyzvú v semifinálovom zápase Final Four Holandsko.

BRATISLAVA. Slovenskí volejbalisti si dokázali vybojovať postup do Final Four Európskej ligy aj vo výrazne pozmenenej zostave. Napriek tomu, že im chýbali kľúčoví blokári Tomáš Kmeť s Emanuelom Kohútom, smečiar Lukáš Diviš či nahrávač Michal Masný cestujú na záverečný turnaj, ktorý sa uskutoční najbližší víkend v Turecku.

„Tím sa zlepšoval od turnaja k turnaju. V Grécku sme začínali pred mesiacom taký rozpačitý, ale postupne sa chlapci rozohrali a splnili cieľ, ktorým bol postup na Final Four,“ začal svoje hodnotenie tréner Štefan Chrtiansky.

Tréner mal v zostave na euroligu viacero nových mien a teší ho, že dobré zápasy odohrali neskúsení mladíci blokár Radoslav Száraz, libero Matej Kubš či smečiar Milan Hriňák.

K tímu sa pridá nahrávač Skladaný

„Veľmi dobré výkony podal Milan Bencz, ktorý ukázal, že v budúcnosti by mohol byť aj našou jednotkou a takisto skúsenosťami pomohol na poslednom turnaji Fero Ogurčák. Slušne hral aj nahrávač Juraj Zaťko.“

Do Turecka bude slovenský tím cestovať v rovnakej zostave v akej odohral posledný turnaj v košickej Steel Aréne. V nominácii pribudne len nahrávač Branislav Skladaný, ktorý posledný víkend nehral kvôli štátniciam.

V Košiciach skončili Slováci druhí za suverénnym Španielskom, ktoré by náš tréner chcel vyzvať vo finálovom zápase Final Four. Preto bol rád, že nám prial žreb a v semifinále, v ktorom slovenský tím vyzve Holandsko.

„Tajným cieľom a túžbou je pre mňa postup do finále. Ak by sa nám to podarilo, bolo by to otvorené. Španieli sú veľkí favoriti, ale spomínam si na rok 2008, keď som robil asistenta trénerovi Zaninimu a dokázali sme euroligu prvýkrát vyhrať. Pritom vtedy sme na turnajoch prehrávali s Holandskom a zdolali sme ho až vo finále. Boli by skvelé niečo podobné spraviť proti Španielom.“

Slovenskí volejbalisti obhajujú vlaňajšie víťazstvo v Európskej lige. Celkovo ju vyhrali ako jediný tím dvakrát. Turnaj Final Four si zahrajú po piatykrát.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Volejbal»Volejbalisti túžia po finále Európskej ligy