Volejbalista Gurňák má zlomenú členkovú kosť

Tomáš Gurňák (vpravo). Zranenie mu zrejme ukončilo sezónu.
Tomáš Gurňák (vpravo). Zranenie mu zrejme ukončilo sezónu. (Autor: Judita Čermáková)
Sportnet|25. feb 2015 o 00:00

Volejbalisti VK KDS Šport Košice zvládli dva dôležité súboje v boji o play-off.

V Starej Ľubovni a rovnako aj na domácej palubovke proti Nitre si pripísali jednoznačné výhry 3:0. V poslednom kole sa stretnú so Svidníkom a v prípade akéhokoľvek víťazstva budú mať istotu účasti vo štvrťfinále.

KOŠICE. Metropola východu má na dosah po dlhých rokoch play-off v najvyššej volejbalovej súťaži. Zverenci hrajúceho trénera Radovana Škvareka cestovali do Starej Ľubovne ako favorit a svoju rolu zvládli bez problémov.

„Keby sme tam prehrali, už by nám nestačilo ani to nedeľňajšie víťazstvo s Nitrou. Boli sme tak trochu pod tlakom, ale zvládli sme to,“ skonštatoval Radovan Škvarek.

Kalkulovať nebudú

Duel s Nitrou bol jedným z najdôležitejších v doterajšom priebehu sezóny a Košičania ho zásluhou výborných začiatkov setov dokázali ukoristiť pre seba.

„Do toho duelu sme nastúpili s väčšou vôľou po víťazstve. Keby sme s takouto vervou hrali aj ostatné zápasy, tak už sme mohli mať dávno istotu play-off. Dúfam, že aj vo Svidníku nastúpime s podobnou bojovnosťou,“ prezradil Škvarek.

V prípade, že Nitra v poslednom kole zakopne v Starej Ľubovni, mohli by si košickí volejbalisti dovoliť vo Svidníku aj prehrať, no spoliehať sa na to nemôžu.

„Ide nám o play-off a všetci ho chceme hrať. Nemôžeme kalkulovať s tým, ako dopadne zápas Nitry. Ak vyhráme hocijakým výsledkom, tak to bude pre nás v poriadku,“ skonštatoval Škvarek.

Digaňa sa vráti do Prešova

Košický blokár Tomáš Gurňák sledoval posledný domáci zápas s Nitrou len z hľadiska. Dôvodom bola sadra na jeho ľavej nohe.

„Zranil sa v Ľubovni v prvom sete. Má zlomenú členkovú kosť a natiahnuté väzy. Mám obavy, či ešte stihne nejaký zápas v tejto sezóne. Bodaj by sa mu to podarilo, ale ak je to také vážne ako som počul, tak sa zrejme už nestihne dať do poriadku,“ povedal Škvarek.

Spočiatku to vyzeralo, že zranenie nebude vážne, no prvé vyšetrenia v Ľubovni zrejme neboli dostatočne dôsledné.

„Zrejme dopadol krivo na tú nohu, ale ani on sám to presnejšie nevedel opísať. Na pohotovosti v Ľubovni mu povedali, že má len obyčajný výron členku a až na druhý deň v Košiciach mu našli zlomeninu a natiahnuté väzy. Je to zaujímavé, aké rozličné názory a pohľady na to majú dvaja rôzni lekári,“ prezradil Škvarek.

Košický káder opustí po poslednom zápase vo Svidníku Prešovčan Erik Digaňa.

„Mal nám pomôcť dostať sa do osmičky a s Ľubom Šalátom sme boli dohodnutí, že sa k nim vráti po skončení nadstavbovej časti,“ skonštatoval R. Škvarek.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Volejbalista Gurňák má zlomenú členkovú kosť