Slovenky dosiahli najväčší úspech v histórii, napriek tomu ich mrzí nešťastné osemfinále

Volejbalové reprezentanky zľava Barbora Koseková, Karin Palgutová a Michaela Abrhámová.
Volejbalové reprezentanky zľava Barbora Koseková, Karin Palgutová a Michaela Abrhámová. (Autor: TASR)
SITA|8. sep 2023 o 13:07

Podľa kapitánky Slovenska hráčky stále myslia na osemfinálovú prehru proti Bulharsku.

BRATISLAVA. Slovenské volejbalové reprezentantky dosiahli na nedávnych majstrovstvách Európy najväčší úspech v histórii, keď sa druhýkrát predstavili v osemfinále play-off a obsadili konečné desiate miesto.

Mohlo to však byť ešte lepšie, keby v boji o štvrťfinále nepremárnili náskok 2:0 na sety v zápase proti Bulharkám (2:3).

Podľa kapitánky tímu SR na to hráčky stále myslia, napriek tomu považuje šampionát za úspešný.

"Už sa snažím na to nemyslieť. Jednoducho sa to stalo a nijako to už nezvrátime. Cieľ, ktorý sme si pred šampionátom stanovili, sme splnili.

Neprekvapili sme, ale na druhej strane sme ani nesklamali. Pomaly sa s tým zmierujeme a sústreďujeme sa už na klubové sezóny, ktoré na nás teraz čakajú,“ povedala 30-ročná smečiarka podľa webu Slovenskej volejbalovej federácie (SVF).

Priznala tiež, že hráčkam pod vedením trénera Michala Mašeka pomohol priaznivý žreb v skupinovej časti.

Karin Palgutová verí, že Slovenky môžu v budúcnosti dosiahnuť aj lepšie umiestnenie na tomto fóre.

"Ťažko povedať, či sa to ešte takto podarí. Je predčasné o tom hovoriť, ale ja verím, že sa to zopakuje, slovenský volejbal bude napredovať, budeme schopné tento výsledok preskočiť a vybojovať ešte lepšiu priečku," vyhlásila rodáčka z Bratislavy, ktorá nazbierala na turnaji spolu 60 bodov.

Teraz na ňu čaká druhá sezóna v parížskom klube Levallois Paris St. Cloud.

Slovenská reprezentácia volejbalistiek má reálnu šancu predstaviť sa na majstrovstvách sveta žien v roku 2025, na ktoré sa kvalifikuje 32 najlepších tímov vo svetovom rebríčku.

Slovenky sú aktuálne na 27. priečke a poradia sa uzavrie po skončení budúcoročných OH v Paríži. Palgutová nechce dopredu oslavovať.

Slovenská volejbalová reprezentantka a kapitánka tímu Karin Palgutová.
Slovenská volejbalová reprezentantka a kapitánka tímu Karin Palgutová. (Autor: TASR)

"Bavili sme sa o tom, ale v rebríčku sa to môže ešte akokoľvek zamiešať. Kým iné krajiny budú ešte hrať Ligu národov či olympiádu, my budeme štartovať už len v Európskej lige.

Poradie sa môže meniť, ale či sa nám podarí postúpiť na MS, je v tejto chvíli stále otvorené," dodala slovenská kapitánka.

Slovenské volejbalistky postúpili pri šiestej účasti po druhý raz do osemfinále majstrovstiev Európy, v roku 2019 na domácej palubovke v Bratislave prehrali v tejto fáze s Taliankami (0:3).

Ženský tím SR hral na ME volejbalistiek aj v rokoch 2003, 2007, 2009, 2019 a 2021, v doterajších 28 zápasoch dosiahol deväť víťazstiev.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Volejbal»Slovenky dosiahli najväčší úspech v histórii, napriek tomu ich mrzí nešťastné osemfinále