V treťom sete vyhoreli. Slovenské volejbalistky nestačili na Ukrajinky

Slovenské volejbalové reprezentantky a tréner tímu Michal Mašek.
Slovenské volejbalové reprezentantky a tréner tímu Michal Mašek. (Autor: TASR)
TASR|25. máj 2024 o 19:55

V zápase neuhrali ani set.

Zlatá Európska liga

Ukrajina - Slovensko 3:0 (20, 21, 11)

Rozhodovali: Milič (Rak.) a Kovačevič (Č. Hor.)

Diváci: 90

SR: Kohútová 1, Šepeľová 16, Körmendyová 1, Šunderlíková 5, Palgutová 6, Tereza Hrušecká 3, liberka S. Jančová (Jelínková 0, Herdová 0, K. Fričová 0)

SWECHAT. Slovenské volejbalistky prehrali na druhom turnaji Zlatej Európskej ligy vo Schwechate s Ukrajinkami 0:3.

Zverenky Michala Mašeka majú po štyroch dueloch dve víťazstvá, dve prehry a v tabuľke im priebežne patrí 5. miesto.

“Mrzí nás, že sme prehrali. Hlavne v prvom a druhom sete sme nezvládli koncovky. Druhý set sme mali výborne rozbehnutý, ale prehrali sme ho. Sila Ukrajiny na útoku bola obrovská a mali sme problém s obranou. Mali sme čo robiť.

Súperky dobre prihrávali, my sme boli nepresní a robili sme nevynútené chyby. Na tomto musíme zapracovať, aby sme boli hlavne v ľahkých situáciách presní. Aj keď sme pracovali na taktike, Ukrajinky nás zlomili v treťom sete.

Tam sme 'odišli', čo mi je veľmi ľúto, lebo by sme sa mali biť v každom sete," povedal pre stránku zväzu tréner Michal Mašek.

Nasledujúci duel odohrajú 31. mája proti Švédkam na 3. turnaji v Bratislave.

Slovenky vstúpili do Zlatej Európskej ligy na turnaji v chorvátskom Osijeku, kde zdolali Azerbajdžan 3:1 a prehrali s domácou reprezentáciou 0:3.

Vo Schwechate v piatok zdolali domáce Rakúšanky 3:1. Účinkovanie zakončia budúci týždeň v Bratislave stretnutiami so Švédskom a Slovinskom (2. júna).

Hlasy po zápase

Skarleta Jančová, liberka SR: "Škoda tohto náročného zápasu proti Ukrajine. Ide o kvalitného súpera, v prvých dvoch setoch sme s nimi držali krok, ale len do koncovky. V nich sme urobili v sériách viac nevynútených chýb, čo nám neprospievalo.

Snažili sme sa bojovať, ale nevedeli sme si pomôcť lepšou nahrávkou z poľa alebo takticky v útoku. Miestami nám chýbala koncentrácia, ale myslím si, že sme s nimi mohli uhrať lepší výsledok, ktorým by sme sa namotivovali na domáci turnaj v Bratislave. Za prvé dva sety sa nemáme za čo hanbiť. Určite máme na čom pracovať a doma budeme pred vlastnými divákmi bojovať o každý bod."

Anna Kohútová, nahrávačka SR: "Máme za sebou ťažký zápas s veľmi kvalitným súperom. V prvých dvoch setoch sme hrali dobre, ale vždy sme sa dopustili hlúpych a nevynútených chýb. Proti takému tímu, akým je Ukrajina si to nemôžeme dovoliť. Teraz sa už musíme sústrediť na zápasy v Bratislave proti Švédsku a Slovinsku a tešíme sa na ne."

Tabuľka Zlatej Európskej ligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Volejbal»V treťom sete vyhoreli. Slovenské volejbalistky nestačili na Ukrajinky