Slafkovský je vicemajstrom sveta, bez chýb by suverénne vyhral

Alexander Slafkovský.
Alexander Slafkovský. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR, SITA|31. júl 2022 o 12:49 (aktualizované 1. aug 2022 o 10:23)

Matejovi Beňušovi medaila ušla.

MS vo vodnom slalome 2022

C1 - muži - finále:

1.

Sideris Tasiadis

Nemecko

101,05 s

(0)

2.

Alexander Slafkovský

Slovensko

+ 1,18 s

(4)

3.

Franz Anton

Nemecko

+ 1,61 s

(0)

4.

Benjamin Savšek

Slovinsko

+ 2,01 s

(2)

5.

Matej Beňuš

Slovensko

+ 2,01 s

(0)

AUGSBURG. Slovenský reprezentant vo vodnom slalome Alexander Slafkovský získal na MS vo vodnom slalome v Augsburgu striebornú medailu v disciplíne C1. Má tak štvrté striebro z MS.

Stratil 1,18 sekundy na víťazného Nemca Siderisa Tasiadisa. Tretí skončil Nemec Franz Anton o stratou 1,61 s.

Slafkovský mal ako jediný z medailistov trestné sekundy. Pripísal si až dva "ťuky". Bez nich by suverénne získal titul majstra sveta.

Slafkovskému tak opäť uniklo individuálne zlato v C1, na konte má 10 titulov z kanoistickej hliadky.

"Do očí sa mi tlačia slzy, nemám slov. Ďakujem všetkým, ktorí mi držali palce a ešte mi verili. Je škoda trestných sekúnd, ale asi ešte nepatrím do starého železa," uviedol 39-ročný Slovák pre RTVS.

"Sedieť v lodi na štarte finále MS je to, čo chcem, prečo vôbec trénujeme a potom je to už len o jednej jazde, či sa to podarí alebo nie. Mne sa dnes išlo super. Myslím si, že som ukázal, čo vo mne je.

Jediné ťuky, ktoré som tu za celé MS mal, boli v tej finálovej jazde. Stálo ma to zlato, ale ja som veľmi šťastný za to striebro, lebo keď som prichádzal do cieľa, prebehlo mi hlavou, že s dvomi ťukmi je po nádejách na akúkoľvek medailu. Pre mňa má toto striebro cenu zlata," povedal Slafkovský pre oficiálny web Slovenskej kanoistiky.

V predchádzajúcom období viackrát zvažoval ukončenie kariéry, no v Augsburgu získal striebro aj v 3xC1 a nedávno triumfoval v pretekoch SP v Tacene.

Pre Slovensko to dlho vyzeralo na dva cenné kovy, keď v najlepšej trojke figuroval aj Matej Beňuš. Ten nakoniec obsadil piate miesto a na Antona mu chýbalo 0,64 s.

"Stratil som na dvadsaťjednotke, včera s tým malo problém mnoho kajakárov a aj ja som to musel obchádzať cez valec. Taký je šport, jazdiť na istotu by ma nebavilo a keď sa riskuje, prichádza k chybám," opísal svoj výkon Beňuš.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Vodné športy»Slafkovský je vicemajstrom sveta, bez chýb by suverénne vyhral