Vlk si myslí, že Svidníčanov vyradil nový majster

Sportnet|9. apr 2013 o 00:00

Volejbalisti Svidníka ani po tretíkrát neuspeli v semifinále, keď ich rovnako ako pred rokom zastavil Volley Team UNICEF Bratislava.

Volejbalisti Svidníka ani po tretíkrát neuspeli v semifinále, keď ich rovnako ako pred rokom zastavil Volley Team UNICEF Bratislava. Vicemajster vyhral na východe 3:0 a celú sériu ovládol 3:1.

SVIDNÍK. Sen Legend Watches Slávia Svidník o finále sa rozplynul v štvrtom semifinálovom meraní síl, v ktorom za stavu 1:2 privítal doma Volley Team UNICEF Bratislava.

Svidníčania nastúpili odhodlaní zopakovať výkon zo svojho posledného domáceho vystúpenia, no v tomto prípade sa hralo podľa iného scenára ako pred týždňom.

Hostia si už dali pozor a vyvarovali sa podobného zaváhania, ktoré ich naposledy na východe stálo hladkú prehru 0:3.

Zverenci trénera Branka Pistoviča mali stretnutie pod kontrolou od prvej lopty a napísané motoristickou terminológiou môžeme konštatovať, že vyhrali systémom štart– cieľ, keď v prvých dvoch setoch dovolili domácim ihrať iba 13, resp. 14 lôpt.

Vyrovnanejší priebeh ponúklo iba tretie dejstvo, no aj v ňom mal Volley Team od druhej polovice komfortný náskok, ktorý premenil na postupový mečbal pomerom 25:21.

„V tomto zápase sa v maximálnej miere prejavila kvalita Volley Teamu. Nahrávač hostí Kauliakamoa dostal do hry všetkých hráčov a my sme s ich bránením mali veľký problém. To, čo si hostia prihrali, aj zložili, kým my sme sa proti kompaktnej vysokej obrane na sieti presadiť nedokázali. Prvé dva sety boli možno pre hráčov a divákov kruté, no naozaj sme sa nemali na čom chytiť. Túto sériu sme určite chceli vrátiť do Bratislavy, ale napriek odhodlaniu a bojovnosti sa nám to nepodarilo, lebo súper bol lepší,“ hodnotil tréner Legend Watches Slávia Svidník Jaroslav Vlk.

O bronz

Volley Team potvrdil, že bič plieska na konci. Po prvom vyrovnanom stretnutí Svidník doma ďalšie poľahky vyhral a čakalo sa, či víťaz základnej časti nechá zabudnúť na papierové predpoklady, v ktorých ako favorit figuroval bratislavský celok.

Dvojnásobný držiteľ Slovenského pohára však prepol na vyšší stupeň a druhú polovicu semifinále mal pod kontrolou. Po prehre 1:3 čaká na Sláviu v súboji o 3. miesto Spartak VKP Myjava.

„V drese Volley Teamu proti nám nastúpili viacerí slovenskí reprezentanti doplnení o legionárov, ktorí svoju kvalitu potvrdili aj na palubovke. Možno mnohí očakávali, že postúpime do finále, ale mohli sme iba prekvapiť. Osobne si myslím, že nás vyradil nový slovenský majster, lebo na naše extraligové pomery sú ekonomicky alebo hráčskym kádrom extrémne silní. V boji o bronz nás čaká Myjava, ale ani toto nebude ľahká séria, lebo hráči Spartaka sú ovenčení titulmi a môžu ťažiť z bohatých skúseností z podobných stretnutí. My však chceme urobiť všetko pre to, aby sme získali medailu a sezónu zakončili pozitívne,“ zdôraznil J. Vlk.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Vlk si myslí, že Svidníčanov vyradil nový majster