Vlani sa hokejisti príprave pred MS vyhýbali, dnes sa do tímu tlačia

Tréner  Vladimír Vůjtek oznámi dnes širšiu nomináciu na prípravné fázy svetového šampionátu vo Fínsku.
Tréner Vladimír Vůjtek oznámi dnes širšiu nomináciu na prípravné fázy svetového šampionátu vo Fínsku. (Autor: SITA)
Vojtech Jurkovič|7. mar 2013 o 17:47

Tréner Vladimír Vůjtek určite nebude mať na svetovom šampionáte viac hokejistov z NHL ako pred rokom. Vyplýva to zo skrátenej sezóny. V porovnaní s vlaňajškom sa však jeho pozícia zlepšila.

BRATISLAVA. Na deväťdňovej zámorskej ceste videli tréner Vladimír Vůjtek s generálnym manažérom Ottom Sýkorom päť zápasov NHL v ktorých mapovali slovenských hráčov. S prvým sa stretli na Floride s obrancom Buffala Andrejom Sekerom.

„Mali sme príjemný rozhovor, Andrej bez diskusie chce reprezentovať, teší sa. Všetko však bude závisieť od toho, ako skončí jeho klub,“ povedal tréner Vůjtek. Účasť podobne prisľúbil aj útočník Floridy Tomáš Kopecký.

Chicago láme rekordy

„Marián Hossa je zrejme jediným istým hráčom, ktorý na šampionát do Fínska nepríde,“ skonštatoval Vůjtek.

„Keď sa pozriete na to, ako teraz Chicago láme jeden rekord za druhým, tak je jasné, kde bude Marián počas MS,“ dodal tréner.

„Marián Hossa sa však už zaujímal o letnú prípravu pred olympiádou v Soči. Sľúbil, že tam príde.“

Podobne vníma tréner situáciu so Zdenom Chárom z Bostonu.

Tréner s generálnym manažérom sa chceli stretnúť aj s útočníkom Tampy Richardom Pánikom. Tomu však deň pred zápasom oznámili, že ho sťahujú naspäť na farmu. Nestretli sa.

Vůjtek netají, že by mal rád v mužstve dvojicu Pánik – Tatar, problém však môže byť v tom, že obaja majú dvojcestnú zmluvu. Nie je teda istota, či by ich na šampionát uvoľnili.

Višňovský povedal nie

Jediný Ľubomír Višňovský dal trénerovi po zápase Bostonu s Islanders jasnú odpoveď, že už nebude reprezentovať.

„Chce sa venovať len klubu a potom rodine. Nemá už myšlienky na svetový šampionát. Podľa vlastných slov sa necíti, že by nám pomohol,“ tlmočil hráčovo vysvetlenie tréner, ktorý ho chápe. Otázka štartu Višňovského na budúcoročnej olympiáde je ešte otvorená.

Tréner s generálnym manažérom videl aj stretnutie Rangers s Philadelphiou.

„Gáborík, bol ústretový, vravel, že ak bude voľný a zdravý, prijme pozvanie do prípravy. Horšie je to so stavom obrancu Philadelphie Andreja Meszároša, ktorý laboruje so zranením ramena a na zápase nebol.“

Nezabúdajú ani na Jurčinu

Vůjtek počíta do prípravy na šampionát aj s obrancom fínskeho Lukko Rauma Milanom Jurčinom. Skeptickejší je po správach o bekovi Ufy Ivanovi Barankovi.

„Informácie nie sú definitívne, ale nie sú vôbec priaznivé. Baranka je po operácii a liečenie potrvá šesť týždňov až tri mesiace,“ dodal Vůjtek.

Trénera po prílete zo zámoria nepríjemne zaskočili čerstvé domáce informácie o zraneniach dvoch útočníkov Slovana Juraja Mikúša a Milana Bartoviča.

„Mikúš už má po operácii a Bartoviča ešte len čaká. Teraz neviem povedať, ako to s nimi bude, či vôbec nastúpia do prípravy,“ vravel skrúšene tréner. Širšiu nomináciu na záverečné bloky prípravy pred šampionátom zverejní už v piatok.

Možno pôjdu do Lešti

Generálny manažér Otto Sýkora už nosí v hlave plány na letné sústredenie pred olympiádou v Soči 2014 , na ktoré sa vraj hokejisti tešia.

„Sú dve varianty. Buď pôjde o sústredenie kombinované s horskými výstupmi vo Vysokých Tatrách, alebo tímbuildingové prežitie v Lešti. Cyklista Peter Velits nám sľúbil pomoc. Bolo by to teda podobné, čo v Lešti absolvoval jeho profesionálny cyklistický tím Omega Pharma-QuickStep.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Vlani sa hokejisti príprave pred MS vyhýbali, dnes sa do tímu tlačia