Víkendový súhrn: Pánik sa trápi v prísnej NHL

Richard Pánik.
Richard Pánik. (Autor: TASR)
Sportnet|17. mar 2014 o 09:33

Za dve minúty to najdôležitejšie zo športového víkendu. S dovetkami.

Víkend komentuje Bohumil Stejskal,
šéfredaktor Takurcitee.sk

Marian Hossa sa vrátil po päťzápasovom výpadko vinou zranenia do NHL vo veľkom štýle. V nočnom zápase Chicaga Blackhawks proti Detroitu Red Wings dal gól, pridal dve prihrávky a v podstate zabezpečil výhru svojich nad tradičným rivalom 4:1. Darilo sa cez víkend aj ďalším slovenským hokejistom.

Jaroslav Halák stál v bráne Washingtonu pri výhre 3:2 proti Torontu. Ľubomír Višňovský si zapísal prihrávkový hetrik pri výhre Islanders nad Buffalom, Tomáš Tatar excelentným blafákom v nájazdoch na konci zápasu proti Edmontonu.

Nie všetci Slováci v NHL ale prežívajú podobne vydarené obdobie. Pre Tomáša Kopeckého sa sezóna po hite v Soči skončila (otras mozgu), Andrej Meszáros aj v Bostone viac nehrá, ako hráva a Richard Pánik sa trápi v Tampe Bay. O ňom sme písali aj na TakUrčitee.

Mýlili sme sa, keď sme mu pred sezónou predpovedali vydarený ročník. NHL je prísna súťaž. Ak nehráte na 100 percent, rozlúči sa s vami tak, ako to urobila aj s väčšími hokejovými menami.

Aj na Slovensku sa ešte hrá ľadový hokej. Extraligové playoff pokračuje v dvoch sériách, Piešťany vedú po víkende nad Popradom 3:1 na zápasy, Banská Bystrica so Skalicou si domáce ľady zatiaľ ustrážili.

Stav 2:2 znamená, že sa rozhodne najskôr v šiestom zápase. Ľady sú už roztopené vo Zvolene a Martine, tí boli z hry von ešte pred víkendom, Košice s Nitrou čakajú na semifinálových protivníkov.

Najväčšie slovenské futbalové derby sa uskutočnilo v nedeľu na Pasienkoch. Slovan porazil Trnavu 2:0, na zápas sa prišlo pozrieť vyše 5 000 divákov. Aj vám chýba v čísle jedna nula?

Podľa trénera Spartaka futbalu ubližoval vietor a rozhodca, ktorý krokovú variáciu Milinkoviča v šestnástke ocenil pokutovým kopom. Vittek z neho strelil víťazný gól, poistku pridal Peltier. Hlavne, že sa nepobili tí v hľadisku.

Na jar hrá v Corgoňlige ako vymenená Dunajská Streda. Možno to bude tým, že vymenená vlastne aj je. Na jar získali viac bodov v troch zápasoch len Slovan a Trenčín, dva top tímy tabuľky.

DAC získala bodov sedem, v sobotu doma s prehľadom porazila trápiaci sa Ružomberok 2:0. V tabuľke už nie je posledná, na okraj priepasti zostupu do druhej ligy posunula Nitru. Vo forme sú ešte aj stále na jar neporazené Košice, vyhrali 1:0 so Žilinou.

(FOTO - TASR)

Po vyše 110-dňovej prestávke sa začal nový ročník Formuly 1 pretekmi v austrálskom Melbourne. Prvým, kto striekal na stupni víťazov z najväčšej fľaše šampanského bol Nemec Nico Rosberg.

Dostal svoj Mercedes na prvé miesto hneď po štarte a do konca už nikoho pred seba nepustil. Za ním skončili dva McLareny (Magnussen, Button), pravda až po diskvalifikácii Austrálčana Ricciarda na Red Bulle. Porušil voľajaké nové pravidlo, stajňa sa odvolá.

Nedarilo sa favoritom zvučných mien. Lewis Hamilton aj Sebastian Vettel vypadli, dokonca neodjazdili ani päť kôl. V prvej desiatke sa tak objavili mená doteraz neznáme. Dán Magnussen skončil druhý, piaty bol Fín Bottas, ôsmy Francúz Vergne, deviaty Rus Kviat. Bude to podľa všetkého zaujímavý ročník.

[content type="fb" stype="fanpage" url="https://www.facebook.com/takurcitee.sk"][/content]

Paralympiáda v Soči sa skončila pre slovenskú výpravu ďalším úspechom. Henrieta Farkašová získala zlatú medailu aj v obrovskom slalome zrakovo postihnutých, nakoniec si s navigátorkou Natáliou Šubrtovou domov privezú dve zlaté a jednu bronzovú medailu.

Slovensko získalo na Zimných paralympijskych hrách spolu sedem medailí, tri zlaté a po dve strieborné a bronzové. Všetky získali lyžiari. Darilo sa aj iným postihnutým športovcom, na paralympionikov by sme mali byť poriadne hrdí.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Víkendový súhrn: Pánik sa trápi v prísnej NHL