Víkendové hádzanárske ťaháky v Prešove

Radovan Pekár. Barly odložil a momentálne už znovu hráva.
Radovan Pekár. Barly odložil a momentálne už znovu hráva. (Autor: Ján Leško)
Sportnet|19. sep 2014 o 00:00

Z troch zápasov v tomto týždni jeden už prešovskí hádzanári úspešne zvládli. Ďalšie dve stretnutia odohrajú počas víkendu.

Z troch zápasov v tomto týždni jeden už prešovskí hádzanári úspešne zvládli. V predvčerajšom štvrtom extraligovom kole vyhrali v Modre o dvadsaťjeden gólov. Ďalšie dve stretnutia odohrá Tatran Prešov počas tohto víkendu.

PREŠOV. V sobotu o 18. hodine začne v Tatran handball arene stretnutie tretieho kola SEHA GSS ligy Tatran Prešov – Vojvodina Nový Sad a na druhý deň o 16. hodine nastúpi slovenský hádzanársky majster proti Sporte Hlohovec.

Povinná jazda to vraj nebola

Stredajší zápas v Modre bol jasnou záležitosťou Tatran Prešov. Tréner desaťnásobného slovenského šampióna Peter Dávid ale nejakú „povinnú jazdu“ pripustiť nechcel.

„V každom stretnutí, bez ohľadu na silu súpera, máme svoje konkrétne úlohy. Aj v Modre som od mužstva vyžadoval, aby ho bralo patrične zodpovedne. V šiestej minúte sme vyhrávali už 6:0, a v svižnom tempe sme nakoniec zápas s presvedčivým rezultátom aj dohrali.“

V prešovskej zostave sa po dlhom čase znovu objavili uzdravení R. Pekár a T. Urban, ale aj z mladíkov napríklad na pravom krídle M. Šárpataky.

„Jednou z konkrétnych úloh bolo zabudovať do našej obrany Rada Pekára, na pravé krídlo Tomáša Urbana, keďže s Čípovým zranením členka to nevyzerá veru dobre, a tiež dať príležitosť M. Šárpatakymu. Aj v tomto ohľade sa mojím pohľadom zápas v Modre vydaril. Teší ma, že bratia Urbanovci i M. Šárpataky svoje šance náležito využili.“

Pekár a T. Urban sú opäť späť

„Povinná jazda“ to teda v Modre nebola, ale predsa len, pri ešte pretrvávajúcich absenciách Verkiča, Čípa, Furlana, Rábeka i Sadového, si tréner Tatrana Prešov pred iste ťažšími víkendovými zápasmi mohol nejaké alternatívy v zostave otestovať.

„Zápasových cieľov a úloh i v Modre som s mužstvom mal viacero. Tak, aby nám v konečnom dôsledku prospeli čo v najvyššej miere. „Preto vravím o opätovnom zabudovaní do zostavy Pekára i T. Urbana. Výkonmi však presvedčili aj Lukáš a Juraj Urbanovci, ktorým, poviem to úprimne, sa v predošlých zápasoch nedarilo. Postupné zabudovanie mladých hráčov do zostavy je tiež jedným z mojich cieľov,“ podotkol P. Dávid.

Dvaja navrátilci, pätica otázna

Dvaja maródi sa do prešovskej zostavy teda vrátili. Pätica hráčov základného kádra Tatrana však stále nie je zdravotne v poriadku. „Najväčšie starosti nám aktuálne robí v Záhrebe natrhnutý lýtkový sval Vasju Furlana,“ priznal P. Dávid.

„Ten je jednoznačne mimo hry. Rovnako ako zranené oko si liečiaci brankár Svetislav Verkič. Zdá sa, že Oli Rábek sa dnes zaradí do tréningového procesu a hádam už zajtra, pri troške šťastia, bude môcť hrať. Zranenie členka Tomáša Čípa vyzerá ale vážnejšie, ako sa pôvodne zdalo. Nad ním teda visí dosť veľký otáznik. Na listine maródov je opäť aj Slava Sadovyi, ktorý sa momentálne sťažuje na bolesť lýtkového svalu.“

Znovu jasné trénerove ciele

Víkend v Prešove bude nabitý aj hádzanou. Zajtra SEHA Gazprom SS liga s Novým Sadom, pozajtra slovenská extraliga s Hlohovcom.

„S Vojvodinou sme nedávno hrali v semifinále kvalifikácie o Ligu majstrov v bieloruskom Breste. Tohto súpera teda dobre poznáme. Srbský majster po minulej sezóne svoj káder obmenil. V Breste sme nad ním vyhrali, no ani u nás nebude mať Vojvodina čo stratiť. Práve naopak, vynasnaží sa zo zápasu, v ktorom sme síce favoritom, čo najviac vyťažiť. My ale máme znova svoj jasný cieľ, a za tým si zajtra jednoznačne pôjdeme,“ tvrdil tréner prešovských hádzanárov. „To isté platí i o zápase s Hlohovcom.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Víkendové hádzanárske ťaháky v Prešove