07.07.2023 13:15
7. etapa
Mont-de-Marsan > Bordeaux
170 km
sport-ground-additional-data
rovinatý
Jasper Philipsen
Alpecin - Deceuninck

VIDEO: Cavendish bol veľmi silný, priznal Philipsen. Škoda, že mu to nevyšlo, reaguje Sagan

Britský cyklista Mark Cavendish počas Tour de France 2023.
Britský cyklista Mark Cavendish počas Tour de France 2023. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|7. júl 2023 o 18:10

Pozrite si zostrih 7. etapy Tour de France 2023.

BORDEAUX. Pred začiatkom siedmej etapy cyklistických pretekov Tour de France 2023 sa odborná verejnosť zaoberala najmä dvoma otázkami.

Získa Mark Cavendish na Tour rekordné 35. víťazstvo alebo v rámci tohtoročnej edície zavŕši víťazný hetrik belgický šprintér Jasper Philipsen?

Napokon bola správna druhá možnosť, hoci skúsený Brit to jazdcovi tímu Alpecin-Deceuninck znepríjemnil najviac ako vedel. 

V závere to proste skúsil, hoci vedel, že šprintuje skôr ako je zvyknutý. Philipsen to krásne využil, "nasal si ho" a napokon ho odsunul na druhé miesto.

"Cavendish bol dnes veľmi silný. Veľmi rád by som ho videl vyhrať, to asi všetci, a tak verím, že to bude skúšať ďalej," uviedol Philipsen.

VIDEO: Triumf Jaspera Philipsena v 7. etape na Tour de France 2023

Peter Sagan sa nezapojil do boja o víťazstvo ani v tretej šprintérskej etape, i keď sa v závere držal vpredu. Napokon skončil na 17. mieste.

"Išlo sa cez most a nikomu veľmi nezostali nohy. Tým, že som bojoval o pozíciu, tak to už v závere nevydalo. Cavendish tu už vyhral v roku 2010. Škoda, mohol mať rekord, ale ešte sú nejaké šprintérske etapy.

Jedna je aj zajtra, bude to pokus o reparát. Je dlhšia, má 200 km, uvidíme, ako bude fúkať a aký bude deň," povedal Sagan pre RTVS.


Nachádzate sa tu:
Domov»Tour de France 2023»VIDEO: Cavendish bol veľmi silný, priznal Philipsen. Škoda, že mu to nevyšlo, reaguje Sagan