Od slávnej Chárovej bitky ubehlo desať rokov. Toľko krvi zo mňa nikdy netieklo, spomína Kočí

Zdeno Chára (vpravo) si s Davidom Kočim urobil poriadok.
Zdeno Chára (vpravo) si s Davidom Kočim urobil poriadok. (Autor: SITA/AP)
Zoran Boškovič|3. nov 2017 o 09:24

Chára bitku jednoznačne vyhral.

BRATISLAVA. Bola to jedna z najpamätnejších bitiek Zdena Cháru v NHL. Slovenský obranca Bostonu a Čech David Kočí z Chicaga sa oddelili od skupiny hokejistov a začal sa pästný súboj.

Slovák bitku jednoznačne vyhral, Čech odchádzal z ľadu ponížený a s tvárou zaliatou krvou. Od bitky tento týždeň ubehlo desať rokov.

"Boston vtedy tuším prehral tri zápasy po sebe a potreboval sa nakopnúť. Ja som išiel agresívne pred bránku, ale biť som sa nechcel. Vznikla mela, Zdeno Chára si ma vytiahol a bola z toho bitka," spomína Kočí pre isport.cz.

Strach som mal skôr z dopredu dohodnutých bitiek. Navyše Chára je síce výškovo najväčších hráč, no nemal povesť bitkára.


David Kočí

Do bitky sa dostali viacerí hráči, ktorých rozhodcovia oddelili, až napokon zostali iba Chára a Kočí. Súčasný kapitán Bostonu si českého súpera rukou držal od tela a presnými údermi Kočímu nedal šancu.

"Dostal som ranu do prilby, ktorá ma sekla do nosa a z toho bolo potom toľko krvi. Toľko jej zo mňa určite nikdy netieklo," pokračoval Kočí.

Chára je jedným z hokejistov, s ktorými sa súperi bijú neradi. Má totiž dlhé ruky, je vysoký a silný. Kočí však strach nemal. "Strach som mal skôr z dopredu dohodnutých bitiek. Navyše Chára je síce najväčší hráč, no nemal povesť bitkára," reagoval český hokejista.

Obaja sa neskôr stretli aj v Česku, keď Kočí pôsobil v Sparte Praha a Chára v KHL v tíme Lev Praha. "V pohode sme sa pozdravili. O nejakej zášti nemôže byť reč," dodal Kočí, ktorý má teraz 36 rokov.

V NHL pôsobil v Chicagu, Tampe Bay, St. Louis či Colorade. Po návrate do Česka pôsobil v Sparte.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Od slávnej Chárovej bitky ubehlo desať rokov. Toľko krvi zo mňa nikdy netieklo, spomína Kočí