Slovenská hviezda na MS v hokejbale má len 14 rokov. Stala sa hitom internetu

Nela Lopušanová.
Nela Lopušanová. (Autor: hokejbal.sk)
Michal Šášky|24. jún 2022 o 10:20

Nela Lopušanová zaujala v druhom zápase po sebe.

MONTREAL. Štart na majstrovstvách sveta zamáva aj s emóciami skúsených športovcov. Neexistuje väčší turnaj, na ktorom by hokejbalisti mohli štartovať.

Nela Lopušanová však tento tlak zvláda. Na svetovom šampionáte v hokejbale zaujala už v druhom zápase za sebou.

A to má len štrnásť rokov.

Stala sa hitom internetu

Lopušanová zaujala už v stredu, keď zariadila pre Slovensko v druhom zápase základnej skupiny prvé víťazstvo. Slovenky zdolali USA 4:3 po samostatných nájazdoch.

Na ten rozhodujúci sa vydala práve mladá hokejbalistka. A jej rozhodujúci zásah videli už státisíce ľudí na sociálnych sieťach.

V rozhodujúcom momente zápasu ukázala nervy zo železa. Pôsobila ako ostrieľaná hokejbalová harcovníčka.

„Počkala som si na pohyb brankárky. Čakala som, pokým padne na zem a potom som urobila rýchlu kľučku,“ opísala moment pre web Slovenskej hokejbalovej únie.

Slovenky dokázali získať body, hoci po prvej tretine prehrávali 0:2. Tromi gólmi dokonale otočili stav stretnutia a víťazstvo spečatili v rozstrele.

„Američanky boli veľmi dobré. Ale my sme si po prvej tretine povedali, že zaberieme a tak sa aj stalo. A som rada, že to napokon pre nás dobre dopadlo,“ povedala vtedy po zápase Lopušanová.

Znovu zahviezdila

Slovenky sa tak vrátili do hry o postup zo skupiny, zlepšenú formu ukázali aj o deň neskôr proti Libanonu. Zápas vyhrali 10:1, prvýkrát na šampionáte zaznamenali plný bodový zisk.

A najlepšia hráčka? Opäť len 14-ročná Lopušanová. Pri víťazstve sa zaskvela hetrikom a asistenciou.

„Verím si a som rada, že mi dal tréner šancu. Teší ma, že som mohla pomôcť tímu,“ cituje Lopušanovú web hokejbal.sk.  

Napriek svojmu veku je plnohodnotnou členkou kabíny. Spoluhráčkam to spláca v zápasoch.

„V kabíne je to super, baby mi skvele pomáhajú. Nejaké srandičky tam sú, ale neberiem to vážne. Baby mi naozaj pomáhajú a som rada, že ich mám,“ poznamenala Lopušanová.

Členka tímu HBK Medokýš Martin vďačí okrem talentu aj tomu, že odmalička hrávala hokejbal s chlapcami. „Áno, pomohlo mi to, týmto chcem poďakovať viacerým ľuďom, ktorí sa o to postarali,“ odkázala.

Štvrtý duel na turnaji odohrajú Slovenky v piatok popoludní (15.00 h SELČ) proti domácim Kanaďankám, posledný súboj ich čaká proti Veľkej Británii.

Po týchto zápasoch si prvý tím tabuľky zahrá semifinále so štvrtým, druhý nastúpi proti tretiemu. Nasledovať budú zápasy o medaily.

Zápasy nevysiela naživo žiadna televízia, textový online prenos aj proti Kanade nájdete na Sportnet.sk.

„Kanaďania z podujatia nevyrábajú žiadny TV signál. Vzhľadom k tomu nie je možné, aby sme zápasy našej reprezentácie mohli zaradiť do vysielania,“ vysvetľuje RTVS.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hokejbal»Slovenská hviezda na MS v hokejbale má len 14 rokov. Stala sa hitom internetu