Novotný reaguje: Marpov zápas považuje za chlapské a kamarátske sklamanie (Týždeň V klietke)

Promotér Oktagon MMA Ondřej Novotný.
Promotér Oktagon MMA Ondřej Novotný. (Zdroj: Oktagon MMA)
SvetMMA|15. feb 2022 o 18:30

Podľa Novotného takéto oznámenie nedáva zmysel.

BRATISLAVA. Promotér Oktagon MMA Ondřej Novotný nebol nadšený z oznámenia zápasu medzi českým raperom Marpom a slovenskou legendou Iljom Škondričom. Práveže naopak.

Novotný vysvetlil, prečo ho tento krok zo strany Marpa sklamal. „Je to pre mňa také chlapské a kamarátske sklamanie. Manažér Marpa nás v podstate oklamal," povedal.

Newsletter - SvetMMA: Týždeň V klietke

Prehľad toho najzaujímavejšieho, čo ponúkol uplynulý týždeň v bojových umeniach.

Prihláste sa na odber na e-mail jedným klikom >>>

Víkendové podujatie UFC 271 zaujalo hneď z viacerých dôvodov. Už pred turnajom sa riešila aktuálna situácia dlhoročného komentátora organizácie Joea Rogana.

Jeden z bojovníkov zas na vážení stanovil nový negatívny rekord. Samotný galavečer potom priniesol unikátne víťazné oslavy.

Pozrite si týždňový prehľad SvetMMA a magazín Týždeň V klietke.

DFN: Rozbehnutý Mazuch

Cez víkend sa konal ďalší galavečer Dracula Fight Night. V hlavnom zápase znova uspel rozbehnutý Marek Mazuch. Slovenský reprezentant porazil Henryho Bannerta.

Z víťazstva sa tešili aj Česi Vladimír Lengál alebo Radek Roušal.

Roušal si medzičasom dal prekryť tetovanie nacistického vodcu Adolfa Hitlera. Tetovanie ho v decembri pripravilo o duel na podujatí Oktagon MMA.

Negatívny rekord

Na inak pokojnom vážení pred turnajom UFC 271 sa pozornosť upriamila na amerického zápasníka Williama Knighta, ktorý nedokázal splniť dohodnutý limit poloťažkej divízie.

A nielenže nesplnil limit 92,9 kilogramu, Knight sa neslávne zapísal do histórie americkej organizácie. 33-ročný zápasník navážil presne 98,9 kg, čím vytvoril nový rekord UFC.

Rodák z Connecticutu prekonal doterajšie maximum, ktoré pred dvanástimi mesiacmi stanovil Rafael Alves. Brazílčan vtedy prevážil o 5,2 kilogramu.

UFC 271: Bujaré oslavy

Jared Cannonier si v Houstone pripísal azda najdôležitejšie kariérne víťazstvo. V kľúčovom zápase knokautoval Dereka Brunsona.

Táto výhra by mu mala zabezpečiť právo vyzvať šampióna strednej váhy.

Nanešťastie pre neho, Cannonierov úspech akoby zatienil výkon Taia Tuivasu. Austrálsky bojovník ukončil knokautom domáceho Derricka Lewisa a v aréne vypukli bujaré oslavy.

Mohla za to Tuivasova typická "shoey", teda oslava, pri ktorej pije pivo z vyzutej topánky. Túto tradíciu pred rokmi celosvetovo spopularizoval pilot Formuly 1 Daniel Ricciardo.

Video z osláv, do ktorých sa zapojil tiež prezident organizácie Dana White, si môžete pozrieť vo video-magazíne Týždeň V klietke.

UFC 271: Nezastaviteľný Adesanya

V strednej váhe naďalej nenašiel premožiteľa.

Šampión Israel Adesanya po štvrtý raz úspešne obhájil titul v divízii do 84 kilogramov. V odvete spred dvoch rokov potvrdil výhru nad Robertom Whittakerom.

Tentokrát zvíťazil na body. „Povedal som mu, že hoci sa obaja nejako nemusíme, ale rešpektujeme sa. Čo sa týka tretieho súboja, ak by získal nejaké výhry, tak uvidíme. Ak mám povedať za seba, tak radšej bojujem s niekým, s kým som sa ešte nestretol.

Jared Cannonier urobil dnes veľký krok, povedal som mu to už na vážení, že ak vyhraje, on bude ďalší. Práve teraz sa chcem sústrediť na strednú divíziu, možno v júni by to mohlo vyjsť,“ povedal Adesanya.

Eckerlin chce titul Oktagonu

V minulom roku sa v najväčšej domácej organizácii Oktagon MMA predstavilo viacero hviezdnych bojovníkov z Nemecka. Jedným z takých bol aj niekdajší šampión GMC Christian Eckerlin.

Debutovou výhrou v prvom kole dal o sebe Eckerlin poriadne vedieť.

Domáci fanúšikovia, ktorí si na turnaji Oktagon 29 rodáka z Erbachu obľúbili, by sa v jeho ďalšom zápase mohli tešiť na konfrontáciu s českým alebo slovenským bojovníkom.

„Jeden je v užšom výbere, je momentálne na víťaznej vlne. Meno samozrejme nemôžem prezradiť, nie je to zahraničný bojovník. Pokiaľ k tomu naozaj dôjde, bude to super zápas,“ povedal pre Fighting.de.

Ďalej prezradil, že má iba najvyššie ambície. Chcem v Oktagone bojovať o titul, to je fakt. Každý kto ma pozná vie, že sa nechcem iba zúčasniť," dodal.

Novinky v Bellatore

Nie je veľa súbojov, ktoré zaujmú svetovú komunitu fanúšikov zmiešaných bojových umení mimo organizácie UFC.

Jedným z takých bol ale bezpochyby minuloročný titulový duel o opasok perovej váhy Bellatoru medzi Patríciom "Pitbullom" Freirem a A. J. McKeem.

Stret vtedy medzi azda najdominantnejším šampiónom Bellatoru a vychádzajúcou hviezdou dopadol 31. júla v prospech McKeeho.

Ich odveta by sa podľa plánu mala uskutočniť v apríli. O mesiac neskôr sa Bellator po prvý raz pozrie do Paríža.

Vo francúzskej metropole budú zápasiť naozaj skúsení bojovníci. Hlavným predzápasom bude stret Yoela Romera a Melvina Manhoefa. Obaja muži budú mať v čase zápasu 45 rokov.

V hlavnom zápase bude obhajovať titul 38-ročný šampión ťažkej váhy Ryan Bader. Jeho vyzývateľom bude Cheick Kongo. Ten len pár týždňov po turnaji oslávi 47. narodeniny.

Novotný: Chlapské a kamarátske sklamanie

Ako blesk z čistého neba začiatkom bol začiatkom februára na tlačovej konferencii RFA oznámený boxerský duel medzi ikonou MMA Iljom Škondričom a raperom Otakarom "Marpom" Peřinom.

Prekvapenie bolo o to väčšie, že Marpo bude mať najprv v máji duel v boxe proti Karlosovi Vémolovi v najväčšej domácej organizácii Oktagon MMA.

Nastala tak situácia, kedy sa známy český raper Marpo v priebehu šiestich mesiacoch predstaví v dvoch konkurenčných ligách.

K celej téme sa v najnovšej relácii MMA Letem Světem vyjadril aj promotér Oktagonu Ondřej Novotný.

Ten krok Marpa podpísať zápas v konkurenčnej lige bez toho, aby mu to oznámil, vníma negatívne.

„Je to pre mňa také chlapské a kamarátske sklamanie. Manažér Marpa nás v podstate oklamal. Boli sme na všetkom dohodnutí a zrazu začali tlačiť na pílu, chceli podpísať zmluvu, tak sme to v rýchlosti podpísali. No a tak vyliezlo toto. Keď to vyšlo vonku, neveril som tomu.

Chápem, že chce Marpo peniaze, že chce zúročiť formu, že dostal ponuku. Nerozumiem ale tomu, že sa do toho necháš zatlačiť a oznámiš to ešte pred májom, hoci to máš až v decembri, to nedáva žiaden zmysel.

Koniec koncov ma to ale neprekvapuje. Pritom sa mi stačilo ozvať, čo sa nestalo. Takže znechutenie tam určite je,“ prezradil Novotný.

Známy komentátor terčom kritiky

Joe Rogan je vo sfére MMA veľmi známou osobnosťou. V UFC pracuje už od roku 1997 a stále komentuje číslované podujatia. Rogan je však dnes aj celosvetovou celebritou a jeho podcast si vyslúžil lukratívny, 100-miliónový kontrakt s platformou Spotify.

V posledných týždňoch je ale terčom ostrej kritiky. Po obvineniach z rasizmu ho však bráni šampión UFC Israel Adesanya.

„Som černoch, takže do toho mám čo povedať. V tejto hre je mnoho hadov. Ja sa pohybujem v tomto prostredí už od roku 2008 a Joe Rogan je jeden z najmilších, najlepších a najpokornejších chlapov, s ktorými som mal tú česť pracovať," uviedol.

Diskusiu vyvolala aj Roganova neúčasť za komentátorským mikrofónom. Prezident UFC Dana White navyše potvrdil, že Rogan nemal žiadne iné pracovné povinnosti. Sám mal požiadať o to, aby sa nemusel zúčastniť turnaja UFC 271.

Diaz hovorí o rozlúčke

Ešte raz chce predviesť svoje majstrovstvo. Nate Diaz sa chystá na posledný zápas profesionálnej kariéry MMA.

Zatiaľ čo sa ešte pred časom v zákulisí skloňovalo predĺženie zmluvy s americkou organizáciou, v súčasnosti je situácia značne odlišná.

Nate Diaz je podľa všetkého pripravený vstúpiť do rozlúčkového zápasu, ktorý mu podľa zmluvy ostal odzápasiť v UFC.

„Chcem s ním zápasiť čím skôr. Tak čo, Dana White? Daj mi rozlúčkový zápas, nech už môžem z tejto hry odísť. Je koniec,“ uviedol veľký obľúbenec fanúšikov.

Oktagon 31 mieri do O2 arény

Po skoro dvojmesačnej odmlke čaká divákov ďalšie podujatie najväčšej československej organizácie Oktagon MMA.

Turnaj Oktagon 31 sa po dvoročnej prestávke uskutoční v pražskej aréne O2. Podľa aktuálnych pravidiel je povolená kapacita na úrovni 50 percent, čiže v tomto prípade asi 10 tisíc fanúšikov.

Najväčším ťahákom budú bezpochyby dve titulové súboje. V tom prvom o dočasný titul ľahkej váhy zabojuje talentovaný slovenský bojovník Ronald Paradeiser proti Losanovi Keitovi.

Hlavný súboj večera bude patriť duelu o opasok strednej váhy. Dočasného šampióna Samuel "Pirát" Krištofič preverí nová akvizícia z poprednej európskej ligy KSW Čech Patrik Kincl.

Ani ďalšie zápasy na karte ale nezaostávajú. Čo prinesie turnaj Oktagon 31?

Legenda boxu vydláždila cestu Alimu či Tysonovi

V Amerike je legendou, mýtom a veľkou kultúrno-historickou postavou, ktorá presiahla hranice športu.

Jack Johnson, prezývaný aj obor z Galvestonu, získal ako prvý černoch v histórii svetový titul ťažkej váhy boxu.

Legendárny americký boxer dokázal životným príbehom plným nástrah inšpirovať mnohých k nádeji, že môžu prerásť svoje sny a bojovať za hodnoty, ktoré považujú za správne.

Zápasil v časoch, kedy napriek zrušeniu otroctva platili v južanských štátoch USA viaceré nariadenia o rasovej segregácii. Ľudia sa bežne delili na „bielych“ a „farebných“, no on vytrval a dokázal niečo, čo nikto pred ním.

V mnohom vydláždil cestu pre velikánov boxu ako Muhammad Ali či Mike Tyson.

V prvej časti o legendárnom boxerovi sa dozviete: aké boli začiatky Johnsona, a tiež to, aké to bolo na prelome storočí boxovať v Spojených štátoch.

Newsletter - SvetMMA: Týždeň V klietke

Prehľad toho najzaujímavejšieho, čo ponúkol uplynulý týždeň v bojových umeniach.

Prihláste sa na odber na e-mail jedným klikom >>>

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Novotný reaguje: Marpov zápas považuje za chlapské a kamarátske sklamanie (Týždeň V klietke)