Najvyššie ambície. Mám na to dosiahnuť na titul Oktagonu, tvrdí Christian Eckerlin

Christian Eckerlin.
Christian Eckerlin. (Zdroj: Oktagon MMA)
SvetMMA|12. feb 2022 o 17:21

Pre nemecký kanál sa vyjadril k najbližším plánom v Oktagone.

FRANKFURT. V minulom roku sa v najväčšej domácej organizácii Oktagon MMA predstavilo viacero hviezdnych bojovníkov z Nemecka. Jedným z takých bol aj niekdajší šampión GMC Christian Eckerlin.

Debutovou výhrou nad Ioannisom Palaiologosom v prvom kole dal o sebe Eckerlin poriadne vedieť.

Začiatkom feburára server Fighting.de uverejnil video, kde sa nemecký veterán viac rozpovedal o najbližších plánoch v kariére. Vďaka práci portálu MMA Bez Masky sa odpovede mohli dostať medzi československých fanúšikov.

Po chorobe späť do formy

35-ročný bojovník bol začiatkom roka pozitívne testovaný na COVID-19. V súčasnej chvíli sa postupne dostáva späť do plného tréningového procesu.

Čo sa týka ďalšieho zápasu Eckerlin hovorí o túžbe bojovať v aprílovom termíne.

Začiatkom roka som prekonal koronavírus. Po druhýkrát. Snažil som sa trénovať, aby som bol pripravený na február, ale kvôli korone to nevyšlo. Naviac stále sú obmedzené kapacity turnajov, čo znamená, že sa z podujatia presúvajú z veľkých miest do menších arén.

Prečo by som mal nastupovať za polovičnú výplatu v malej hale, keď je veľká pravdepodobnosť, že by som mohol neskôr nastúpiť vo veľkej aréne za normálne peniaze?

Plus potom, čo som dostal koronu po druhýkrát, tak mi bude ešte chvíľu trvať, než sa formou dostanem na svoj výkonnostný vrchol. Dúfam, že teda v apríli v plnej hale by to mohlo vyjsť,“ povedal zástupca frankfurtského tímu MMA Team Spirit.

Najbližší súper by mal byť domáci zápasník

Domáci fanúšikovia, ktorí si na turnaji Oktagon 29 rodáka z Erbachu obľúbili, by sa v jeho ďalšom zápase mohli tešiť na konfrontáciu s českým alebo slovenským bojovníkom.

Jeden je v užšom výbere, je momentálne na víťaznej vlne. Meno samozrejme nemôžem prezradiť, nie je to zahraničný bojovník. Pokiaľ k tomu naozaj dôjde, bude to super zápas.

Ciele Eckerlina sú prirodzene vo veltrovej divízii Oktagonu iba tie najvyššie. Sám nemecký bojovník vraví, že najlepšie za neho hovoria jeho výkony.

Je to jedno či to bude v apríli alebo neskôr. Chcem v Oktagone bojovať o titul, to je fakt. Každý kto ma pozná vie, že sa nechcem iba zúčasniť.

Nech ide o Oktagon alebo KSW. Terajší cieľ je zamiešať karty na predných priečkach Oktagonu. Posledný súboj ukázal, čoho som schopný, mám na to dosiahnuť na titul,“ dodal.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Najvyššie ambície. Mám na to dosiahnuť na titul Oktagonu, tvrdí Christian Eckerlin