Vedenie Los Angeles ukončilo rokovania s Kovaľčukom

Iľja Kovaľčuk v drese New Jersey (vľavo).
Iľja Kovaľčuk v drese New Jersey (vľavo). (Autor: SITA/AP)
TASR|5. júl 2010 o 10:07

Klub zámorskej NHL Los Angeles Kings nebude ďalej rokovať o spolupráci s útočníkom Iľjom Kovaľčukom.

LOS ANGELES. Klub zámorskej NHL Los Angeles Kings nebude ďalej rokovať o spolupráci s útočníkom Iľjom Kovaľčukom po tom, ako ruský hokejista odmietol poslednú ponuku zmluvy na 10 rokov s priemerným ročným príjmom takmer 10 miliónov dolárov.

Kings sa snažili získať Kovaľčuka, ktorý mal podporiť ofenzívu tímu. "Spravili sme všetko preto, aby sme skĺbili požiadavky hráča a tímu," cituje Los Angeles Times generálneho manažéra Kings Deana Lombardiho. Lombardi nešpecifikoval dôvod hráčovho odmietnutia zmluvy a vyhol sa aj špekuláciám o ďalšom pôsobisku ruského hokejistu.

Dvadsaťsedemročný Kovaľčuk sa tak môže stať na trhu s hráčmi nepredajným artiklom, pretože nie je veľa tímov NHL, ktoré si môžu dovoliť minút na hráča 100 miliónov dolárov, aj keď dvakrát pokoril métu 50 gólov za sezónu. Záujem o jeho služby potvrdil New York Islanders, ktorý je 9 miliónov dolárov pod mzdovým stropom. Ostrovania už niekoľko dlhodobých zmlúv podpísali - brankára Ricka DiPietra si zaviazali na 15 rokov za 67,5 milióna dolárov a so stredným útočníkom Alexejom Jašinom podpísali 10-ročnú zmluvu za 87,5 milióna dolárov. Kovaľčuk sa môže vrátiť aj do New Jersey Devils, ktoré ho získalo vo februári z Atlanty po tom, ako odmietol ponuky Thrashers na 12-ročnú zmluvu za 101 miliónov dolárov i sedemročný kontrakt za 70 miliónov dolárov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Vedenie Los Angeles ukončilo rokovania s Kovaľčukom