Vardy strelil gól desaťročia, anglická senzácia pokračuje

Jamie Vardy strelil oba góly Leicestru.
Jamie Vardy strelil oba góly Leicestru. (Autor: SITA/AP)
Pavol Spál, TASR|2. feb 2016 o 23:00

V utorňajších zápasoch 24. kola anglickej Premier League vyhrali aj oba kluby z Manchestru, Arsenal zaváhal.

LONDÝN. Využíva predovšetkým svoje šprintérske schopnosti. Oficiálne mu namerali rýchlosť 35,44 kilometrov za hodinu, čo z neho robí najrýchlejšieho hráča v súťaži. Jamie Vardy je však v prvom rade skvelý strelec.

O jeho včerajšom góle proti Liverpoolu kolujú ódy. „Vardy strelil gól desaťročia," napísal na Twitter bývalý anglický reprezentant a dnes uznávaný expert Gary Lineker.

V 60. minúte ho do brejku poslal Riyad Mahrez a Vardy prekvapil. Loptu, ktorá pred ním raz skočila si nespracoval, ale ihneď vypálil. Brankár Liverpoolu Simon Mignolet nemal proti jeho strele šancu zasiahnuť.

„Celý čas som Mignoleta pozoroval. Keď lopta spadla na zem, chcel som ju okamžite trafiť. Našťastie to spadlo do bránky, "povedal po zápase pre klubový web Vardy.

Dal oba góly

Futbalisti Leicesteru City zvíťazili v utorňajšom šlágri 24. kola anglickej Premier League nad FC Liverpool 2:0, keď sa o oba presné zásahy postaral najlepší kanonier súťaže Jamie Vardy.

Vardymu sa darí hlavne proti veľkým klubom. V tomto ročníku sa dvakrát presadil proti Arsenalu i Liverpoolu. Jeden gól strelil Manchestru United a jeden proti Chelsea.

Zdá sa neuveriteľné, že dvadsaťdeväťročný útočník ešte pred troma rokmi kopal za Fletwood v piatej najvyššej súťaži, ešte tri roky predtým hral dokonca až ôsmu ligu za Park Steels a bral tridsať libier za zápas.

Arsenal zaváhal

Dnes senzačne bojuje so svojim neslávnym klubom o anglický titul. Na senzačný gól Vardymu opäť prihrával Mahrez, muž, ktorý má najviac asistencii v Premier League. Aj o Alžírčana je veľký záujem vo svete, spomína sa aj Barcelona.

„Je neskutočné ich oboch sledovať. Vedia o sebe bez toho, aby bolo jasné, kam sa pohnú. Nikto to nechápe. Tiež je neuveriteľné sledovať ten Vardyho pokoj pred zakončením. Ako sa ešte pozrie, predtým ako vystrelí," rozplýval sa na tlačovej konferencii známy taliansky tréner v službách Leicesteru Claudio Ranieri.

Na čele tabuľky si vďaka výhre udržal Leicester trojbodový náskok pred Manchestrom City, ktorý vyhral v Sunderlande 1:0. O triumf Citizens sa gólom v 16. minúte zaslúžil argentínsky kanonier Sergio Agüero.

Ďalší manchesterský klub United si doma poradil so Stoke City hladko 3:0 a naďalej mu patrí 5. priečka v tabuľke.

Zaváhanie Arsenalu, ktorý doma iba remizoval 0:0 so Southamptonom, využil jeho mestský rival Tottenham. Ten vyhral 3:0 nad Norwichom a dostal sa na 3. priečku tabuľky pred Arsenal vďaka lepšiemu skóre.

Arsenal Londýn - FC Southampton 0:0

Leicester - FC Liverpool 2:0 (0:0)

Góly: 60. a 71. Vardy

Norwich - Tottenham 0:3 (0:2)

Góly: 2. Alli, 30. a 90. Kane (prvý z 11 m)

Sunderland - Manchester City 0:1 (0:1)

Gól: 16. Agüero

West Ham - Aston Villa 2:0 (0:0)

Góly: 58. Antonio, 85. Kouyate, ČK: 17. Ayew (Aston Villa)

Crystal Palace - FC Bournemouth 1:2 (1:1)

Góly: 27. Dann - 34. Pugh, 57. Afobe

Manchester United - Stoke City 3:0 (2:0)

Góly: 14. Lingard, 23. Martial, 53. Rooney

West Bromwich - Swansea 1:1 (0:0)

Góly: 90.+2 Rondon - 64. Sigurdsson

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Vardy strelil gól desaťročia, anglická senzácia pokračuje