V stretnutí Aston Villa - Chelsea ide o pohárovú Európu

Záložník Chelsea Michael Ballack (vľavo) v súboji s členom kádra anglickej reprezentácie Garethom Barrym, ktorý je zároveň jedným z najlepších hráčov Aston Villy.
Záložník Chelsea Michael Ballack (vľavo) v súboji s členom kádra anglickej reprezentácie Garethom Barrym, ktorý je zároveň jedným z najlepších hráčov Aston Villy. (Autor: ap)
SITA|20. feb 2009 o 13:59

Šlágrom víkendového 26. kola najvyššej anglickej futbalovej súťaže Premier League 2008/09 bude súboj Aston Villa - FC Chelsea.

LONDÝN.

Pre oboch aktérov to môže byť kľúčový duel v boji o pohárovú Európu či prípadný zisk titulu anglického šampióna. Severolondýnčania nedávno odvolali trénera Luiza Felipeho Scolariho.

Jeho nástupcom sa stal Guus Hiddink, ktorý súčasne pôsobí aj ako kormidelník ruskej reprezentácie. Pre holandského svetobežníka to bude prvý zápas na lavičke "The Blues". FC Chelsea je v tabuľke na 4. mieste s desaťbodovým odstupom za vedúcim Manchestrom United. Aston Ville patrí 3. priečka.

"Jeho nové metódy sú výborné. Zmenil štýl prípravy a taktiku na ligový zápas. Verím, že proti Aston Ville to prinesie svoje ovocie," vyzdvihol prínos 62-ročného lodivoda kapitán Chelsea John Terry.

Hiddinkovi bude v sobotu chýbať potrestaný Ashley Cole, štart stopérov Alexa a Ricarda Carvalha je tiež otázny. V obrane tak zrejme po boku skúseného Terryho nastúpi jeden z dvojice Branislav Ivanovič, Michael Mancienne. Šancu na štart v prvom tíme má opäť aj slovenský reprezentant Miroslav Stoch. Hiddink na jeho adresu pred pár dňami vyhlásil, že je zvedavý na jeho výkony, preto mu dá príležitosť.

Tréner Aston Villy Martin O'Neill pravdepodobne nebude môcť počítať s Emilom Heskeym a Jamesom Milnerom. "Čakajú nás náročné tri mesiace, počas ktorých sa zrejme rozhodne o našom ďalšom osude. Ak každý z hráčov splní to, čo od neho žiada tréner, všetci budú spokojní a na konci sezóny sa určite budeme spoločne radovať z dobre vykonanej práce. Na domácom štadióne sme neprehrali od novembra 2008. Šnúru chceme natiahnuť aj proti Chelsea, bude to nesmierne dôležitý súboj," povedal obranca birminghamského klubu Zat Knight.

Zápas má výkop v sobotu 21. februára o 13.45 h SEČ.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»V stretnutí Aston Villa - Chelsea ide o pohárovú Európu