V Širokom obnovili motokrosovú tradíciu

Sportnet|16. aug 2007 o 00:00

Prešov - Na motokrosovej trati v Širokom (okres Prešov) sa v nedeľu rozozvučali motory dvojkolesových tátošov. Nadšenci motokrosu zorganizovali po

šiestich rokoch odmlky nultý ročník Country Crossu. Viac ako sedemdesiat pretekárov si zmeralo sily na členitej trati, ktorú dokonca niektorí prirovnávajú k známemu okruhu vo Sverepci. "V Širokom je veľmi dobrá trať, s množstvom skokov a istá časť je aj v lese. Možno ju prirovnať k Sverepcu," hovorí Prešovčan Ľubomír Imrich, druhý vo východoslovenských pretekoch Cassovia Cup. Ten štartoval aj v Širokom a medzi licenčnými pretekármi si vyjazdil druhé miesto, za Róbertom Kapajčíkom. Divákom v Širokom sa predstavila aj dcéra Ľubomíra Imricha, sedemročná Martinka, ktorá bola nielen najmladšou, ale aj jedinou reprezentantkou ženského pohlavia medzi toľkými mužmi. Okruh pripravený pre detskú kategóriu síce nezdolala, no všetkým prítomným sľúbila, že raz bude ako ocko.

Domácu česť hájili aj širockí rodáci. Stanislav Maňa, Stanislav Silvester, Marián Čarný, Ľubo Baran a najmladší František Bartoš. Práve posledný menovaný zviedol zaujímavý súboj s Mariánom Čarbýnom. Bartoš si nakoniec v celkovom hodnotení vyjazdil druhé miesto v kategórii bezlicenčných. Predbehol ho len Richard Cienky. Ďalší rodáci Silvester a Maňa tiež urobili radosť divákom, keď obsadili prvé a druhé miesto v kategórii CX1. V CX2 prvú trojku obsadili Vallyik z Košíc, Foraj a Antoňák z Budimíra. Medzi veteránmi dominoval Peter Kapajčík. Druhý a tretí došli do cieľa Leskovjansky a Ihnát. Aj najmenšie deti si vo svojej kategórii vychutnali motokrosovú trať v Širokom. Najlepšie ju zvládli Róbert Horenský a vo vyššej kategórii Popovicz. Až do roku 2000 bolo motokrosové podujatie v Širokom tradíciou. Organizátori nedeľného podujatia by na ňu radi nadviazali.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»V Širokom obnovili motokrosovú tradíciu