V Sabinove budú majstrovstvá Slovenska v silovom trojboji

Sportnet|29. mar 2012 o 00:00

V posledný marcový deň sa v Mestskej športovej hale v Sabinove uskutočnia majstrovstvá Slovenska v silovom trojboji mužov, žien a masters.

Záštitu nad podujatím a hlavným organizátorom sa z poverenia Slovenskej asociácie kulturistiky a silového trojboja stal klub silového trojboja T+T Sabinov.

SABINOV. V sobotu tak môžu vidieť fanúšikovia tohto športu tých najlepších silových trojbojárov zo Slovenska. Slávnostné otvorenie majstrovstiev Slovenska je na programe v sobotu od 10.45 hod. Začiatok súťaží žien, mužov a masters je od 11. hod. v športovej hale v Sabinove.

Klub silového trojboja T+T Sabinov organizuje majstrovstvá Slovenska vôbec prvýkrát v histórii. Prezident klubu a riaditeľ súťaže Ľubomír Triščík je rád, že sa im dostalo takejto pocty.

„Ide vôbec o prvé takéto podujatie z našej strany, ktorého sme sa stali organizátorom. Stále sme chodili do Častej, Trenčína a podobne, sme veľmi radi, že to bude u nás v Sabinove."

Prezidenta klubu sme sa opýtali, s akými ambíciami tam budú štartovať reprezentanti sabinovského silového trojboja.

„Na súťaži budú štartovať traja naši borci. Matúš Triščík do 93 kg, ktorý by mohol skončiť na treťom, štvrtom mieste. Ďalej máme v hre juniorov, ktorí sa ale budú prezentovať v kategórii mužov. Sú nimi Pavol Klíma st. a Adrián Perháč. Uvidíme, ako sa im bude dariť.“

Zo Slovenska sa predstavia tí najlepší

Na Majstrovstvách Slovenska v silovom trojboji si tak v sobotu v Sabinove zmerajú sily tí najlepší borci zo Slovenska.

Riaditeľ súťaže Ľubomír Triščík hovorí, že na majstrovstvách sa predstaví celkovo 38 borcov.

„Prídu siloví trojbojári z celého Slovenska – z Bardejova, Senice, Bratislavy, Liptovského Mikuláša, Malaciek, Častej a iných kútov Slovenska. Zíde sa u nás slovenská špička. Odhlásil sa jeden borec zo Svätoplukova pre zranenie, verím, že ostatným sa budú zranenia vyhýbať a že prídu. Rovnako verím, že ich prídu povzbudiť k lepším výkonom aj fanúšikovia, ktorých touto cestou v sobotu do haly v Sabinove srdečne pozývam.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»V Sabinove budú majstrovstvá Slovenska v silovom trojboji