V nerváku spasenie Hossu

Gólmani. Proti Bielorusku boli v akcii Lašák aj Staňa.
Gólmani. Proti Bielorusku boli v akcii Lašák aj Staňa. (Autor: sita)
Sportnet|27. apr 2009 o 00:00

Slovenských hokejistov včera druhýkrát držali v šachu Maďari. Na potvrdenie postupu čakal tím trénera Filca do neskorého večera. Kanada musela zdolať nováčika z Maďarska, aby Slováci mali účasť v osemfinálovej skupine v suchu, čo sa aj stalo.



KLOTEN. Po zlomení maďarského oduševnenia sa v slovenskom tíme včera namiesto očakávaného uvoľnenia v súboji s Bielrouskom dostavil kŕč. Nervy pokračovali. Do polovice zápasu sme sa s výnimkou brejku Bartoviča v oslabení nevedeli dostať do šancí, poriadne ani k streľbe.

Bielorusi opäť potvrdili, že sú pre nás nepríjemnejší ako veľkí Rusi, lebo na rozdiel od nich dokážu disciplinovane brániť. Krátko po 34. minúte, keď Stas šikovne po ľade prekonal slovenského brankára Staňu, nespokojní fanúšikovia v slovenských dresoch volali: My chceme hokej. Podobnú cenu ako gól Bartečka do maďarskej siete v piatok mal v partii s Bieloruskom zásah Marcela Hossu 174 sekúnd pred koncom tretej tretiny. V tej chvíli nám zachránil bod, ku ktorému sme po päťminútovom predĺžení ani nájazdoch nepridali druhý.

Tréner Ján Filc ocenil význam bodu, ale netajil sklamanie z hry: "Prvú polovicu zápasu to vyzeralo akoby sme nemali za sebou sériu prípravných zápasov, ale stretli sme sa na ľade prvýkrát. To, čo sme potrebovali po trápení s Maďarskom najviac zlepšiť, sme najviac zanedbali. Streľbu. Horšie bolo, že sme si nevytvárali pre ňu ani pozície."

Po prvom premenenom nájazde Antonenka v slovenskej bránke vystriedal Staňu Lašák. "Riskli sme to, Jano vyzeral v tréningoch dobre," dodal Filc. Ten istý Antonenko v ďalšom svojom nájazde prekonal aj Lašáka. Predtým aj Grabovskij, no videoverdikt posúdil jeho otočku ako porušenie pravidiel.

Brankár Rastislav Staňa bol smutný: "Puk pred gólom Stasa som dobre nevidel. Ale myslím, že okrem toho som niečo aj pochytal. Striedanie po prvom nájazde určil tréner, bolo to správne."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»V nerváku spasenie Hossu