V Košiciach sú už aj traja Španieli

Pätica nových hráčov. MFK dnes predstavil legionárske posily - zľava: Megias, Stoeten, Fernandez, Paunovič a Djokovič.
Pätica nových hráčov. MFK dnes predstavil legionárske posily - zľava: Megias, Stoeten, Fernandez, Paunovič a Djokovič. (Autor: Veronika Janušková)
Sportnet|14. jan 2010 o 18:22

V minulých dňoch sme predstavili dvojicu nových srbských hráčov, ktorí sa od pondelka zapojili do tréningového procesu corgoňligového klubu MFK Košice.

KOŠICE. Išlo o stopéra či defenzívneho záložníka Ivana Djokoviča z Boracu Čačak a Aleksandra Paunoviča z FK Bežanija Belehrad. Do metropoly východu Slovenska medzitým dorazili aj traja Španieli. Všetci už absolvovali lekárske prehliadky.

Z nižších súťaží

Z Pyrenejského polostrova pricestovali 23-ročný defenzívny stredopoliar Jan Gerrit Stoeten Pérez, ktorý naposledy účinkoval v tretej najvyššej španielskej súťaži - Club Deportivo Guijuelo. Z nižšej španielskej súťaže prichádza aj 25-ročný útočník Antonio Megias Gaspar, ktorý naposledy obliekal dres tímu Club La Nucia. Tretím je 26-ročný brankár Fernando López Fernández. Jeho posledným zamestnávateľom bol celok s druhej najvyššej súťaže CF Córdoba.

Zmluvy na 2 a 3 roky

Táto pätica legionárov neprichádza do MFK na krátkodobé hosťovanie do konca sezóny. "Všetkých piatich hráčov si vytypoval tréner Milojevič. Pozná ich, tak si ich vybral do Košíc. K nám prišli ako voľní hráči. Dohodli sme sa s nimi na dvojročných a trojročných zmluvách. Samozrejme, s tou podmienkou, že sa klub udrží v najvyššej súťaži. Ak nie, rozviažeme s nimi kontrakty, lebo by bolo veľkým luxusom držať týchto hráčov v I. lige. Na druhej strane na také dlhé obdobie sme si ich zazmluvnili preto, že ak by sme sa zachránili a oni by na jar napríklad zaujali svojimi výkonmi, nemuseli by sme sa obávať, že by po sezóne zakotvili v konkurenčných tímoch na Slovensku," vysvetlil prezident MFK Blažej Podolák.

POSILY MFK
  • Ivan Djokovič, stopér alebo defenzívny stredopoliar, Borac Čačak, 1982, 194 cm
  • Aleksandar Paunovič, ofenzívny stredopoliar, FK Bežanija Belehrad, 1987, 175 cm
  • Jan Gerrit Stoeten Pérez, defenzívny stredopoliar, 10. 4. 1986, 187 cm, Club Deportivo Guijuelo
  • Antonio Megias Gaspar, útočník, 3. 7. 1984, Club La Nucia
  • Fernando López Fernández, brankár, 22.6.1983, 192 cm, CF Córdoba
tp

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»V Košiciach sú už aj traja Španieli